900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
3 16.08.2018 22:33:24

MARIBORSKO SLOVO: Priložnosti je bilo dovolj, škotska mreže začarana

Marko Šuler na tekmi z Rangersom.
Grega Wernig
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljudskem vrtu remizirali 0:0 z Glasgow Rangers.

Nogometaši Maribora so zaključili evropsko sezono. Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij niso uspeli nadoknaditi zaostanka 1:3 iz prve tekme v Glasgowu. Kljub terenski premoči, velikemu številu priložnosti, celo strelu z bele točke, niso uspeli zadeti mreže, tako da se je tekma končala z rezultatom 0:0.

Po uvodnih petnajstih minutah otipavanja je Maribor v nadaljevanju prvega polčasa prevzel pobudo in bil nevarnejši tekmec na terenu. Prvi je opozoril Marcos Tavares, sledil je poskus Dina Hotića, pa Amirja Derviševića z velike oddaljenosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo, oziroma je bil vratar Allan McGregor vedno na pravem mestu.

tavares gw
Marcos Tavares
Grega Wernig

Drugi polčas se je začel približno tako, kot se je končal prvi - s priložnostjo Maribora. V prvem polčasu jo je zapravil Blaž Vrhovec, v nadaljevanju pa je Dino Hotić iz ugodnega položaja slabo streljal. Sledil je še en poskus Derviševića z razdalje, nato pa je prišel verjetno odločilen trenutek tekme.

ivkovic gw
Saša Ivković
Grega Wernig
V 70. minuti je imel Maribor izjemno priložnost. Kapetan Tavares je dobil žogo na šestih metrih, si jo nastavil za strel, njegov poskus pa je vratar McGregor branil s konico čevlja. Le dobro minuti za tem je iz obetajočega položaja slabo streljal še Luka Zahović.


Čeprav je trener Darko Milanić hitro opravil vse menjave in dal ekipi novih moči, Maribor v zadnjih petnajstih minutah ni imel več prave energije. Lahko bi zadeli tako gostje, ki so imeli dve zreli priložnosti, pa tudi Maribor, vendar je Tavares v 91. minuti zapravil enajstmetrovko za častno zmago.

Maribor - Rangers   0:0

Maribor - Ljudski vrt. 11.166. gledalcev. Sodniki: Lardot, Godelaine, Lemaire (vsi Belgija).

Maribor: Handanović, Klinar (od 53. Pihler), Šuler, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević (od 73. Vršič), Hotić, Mešanović (od 80. Mlakar), Tavares, Zahović.
Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Katić, Halliday, Jack, Arfield, Ejaria (od 68. Kent), Murphy (od 76. McCrorie), Candeias, Morelos.
Rumeni kartoni: Ivković; Ejaria, Candeias, Jack, Murphy, Arfield.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike