Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
4. 6. 2017,
18.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

RK Gorenje Velenje liga prvakov Franjo Bobinac

Nedelja, 4. 6. 2017, 18.22

6 let, 6 mesecev

Drugačni časi za slovenski rokomet?

Gorenje je postalo pomembni pokrovitelj lige prvakov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

gorenje sponzor ehf | Foto EHF

Foto: EHF

Skupina Gorenje iz Velenja je postala "uradni regionalni premium sponzor" rokometne lige prvakov, so sporočili z Evropske rokometne zveze (EHF). Sodelovanje bo trajalo tri sezone.

Sodelovanje se bo uradno začelo s prihodnjo sezono – čeprav je Gorenjev logotip na igralni podlagi že na letošnjem zaključnem turnirju –, nadaljevalo pa do leta 2020. Velenjska družba bo tudi sponzor evropskega prvenstva na Hrvaškem prihodnje leto in istega tekmovanja čez dve leti, ki ga bodo gostile Švedska, Avstrija in Norveška.

"Ponosni smo, da smo sklenili sponzorsko sodelovanje z najboljšim klubskim in reprezentančnim tekmovanjem v Evropi. To nam bo pomagalo doseči nekatere naše strateške cilje in krepilo moč naše blagovne znamke po vsej Evropi, še posebej v Nemčiji, Skandinaviji, nekdanji Jugoslaviji, srednji in vzhodni Evropi.

Rokomet je dinamičen, hiter in zabaven šport, ki zahteva ekipno dinamiko in duh, znanje, osredotočenost in ustvarjalnost ter jasno strategijo. To so vrednote, ki odsevajo tudi Gorenjeve. Zato nam rokomet najbolj ustreza," so bile misli Franja Bobinca, predsednika Rokometne zveze Slovenije in uprave Gorenja, ki ima več kot 11 tisoč zaposlenih.

Kaj pomeni sponzorstvo za Slovence?

Pokroviteljstvo na najvišji ravni evropskega rokometa je dejavnost, ki prinaša ugled in spoštovanje. Gotovo je povezano tudi s tem, da se bo sezona lige prvakov simbolično začela prav v Ljubljani, in sicer z žrebom 30. junija na Ljubljanskem gradu.

Kaj sponzorstvo pomeni za slovenski rokomet? Že nekaj časa se šušlja, da bodo slovenski podprvaki iz Velenja gotovo igrali v ligi prvakov, ki se jim je v zadnjih treh sezonah izmaknila. V lanski sezoni so imeli usodo v svojih rokah, a so slabo odigrali kvalifikacijski turnir. V preteklih dveh sezonah pa so ostali prekratki zaradi posebnega točkovanja. V tem imajo pomembno vlogo tudi komercialni parametri in prav v teh bo Gorenje zdaj kotiralo bistveno bolje …

V novega trenerja Željka Babića (levo) Velenjčani polagajo velike upe. | Foto: Martin Metelko/Sportida V novega trenerja Željka Babića (levo) Velenjčani polagajo velike upe. Foto: Martin Metelko/Sportida

V pričakovanju boljših časov z nekdanjim hrvaškim selektorjem

Če je bil pred nekaj leti sporen marketinški vidik velenjskega kluba, je zdaj športni. V zadnji sezoni, ko sta klub spet vodila dva trenerja, je ekipa razočarala: ni osvojila niti pokala niti prvenstva, v regionalni ligi je osvojila podpovprečno šesto mesto in izpadla na prvi stopnici pokala EHF. V Velenju velike upe polagajo na (spet) novega trenerja Željka Babića in okrepitve.

 

Ne spreglejte