Prvo poglavje, mladinci: Liverpool previsoka ovira za vijolični podmladek

Gostje z Otoka so v tretjem kolu mladinske lige prvakov s 4:1 odpravili Maribor, častni gol je prispeval Aljoša Matko.

Objavljeno
17. oktober 2017 18.23
J. P.
J. P.

Maribor - Že tradicionalno se v uverturi pred večernim dvobojem članske lige prvakov v mladinski različici tekmovanja pomerita še nogometna podmladka obeh moštev. Tako sta si danes v dvoboju tretjega kola v Lendavi nasproti stali mladinski selekciji Maribora in Liverpoola, gostje pod taktirko nekdanjega slovitega asa Stevena Gerrarda pa so bili boljši s prepričljivih 4:1 (2:0). S tem so vpisali drugi komplet treh točk in prevzeli vodstvo na razpredelnici skupine E, Maribor je zadnji z eno zmago in dvema porazoma.

A če drugega ne, so varovanci Muamerja Vugdalića pred 1922 navijači vsaj prvi zadeli. Ob podaji Nina Kukovca je v 23. minuti tekmečev vratar, Poljak Kamil Grabara, pri poskusu posredovanja na robu kazenskega prostora slabo ocenil let žoge, njegovo nespretnost je izkoristil 17-letni Aljoša Matko in jo zbrano in natančno poslal v mrežo. Že pred odmorom pa je bil Liverpool spredaj, v razmaku dveh minut sta zadela Bobby Adekanye in Herbie Kane, ki je po prečki strelca uvodnega gola odbito žogo spravil za hrbet Tiborja Cajnka. V drugem polčasu sta zmago Otočanov potrdila Liam Millar in Adekanye, ki je bil uspešen drugič na tekmi.

Kmalu zatem je imel vijolični podmladek dve odlični priložnosti za ublažitev poraza. V 65. minuti je po strelu rezervista Nina Žuglja Grabara s konicami prstov posredoval ravno toliko, da je žogo preusmeril v prečko, štiri minute pozneje pa je George Johnson v kazenskem prostoru zbil prodirajočega Matka, delilec pravice je brez oklevanja pokazal na belo točko, a je čuvaj mreže gostov prebral namero izvajalca Tomija Horvata in ubranil enajstmetrovko. Gostitelji so dvoboj končali z igralcem manj, v 86. minuti je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho Adis Hodžić. Nova priložnost čaka Mariborčane že na praznični 1. november, ko bodo v povratnem obračunu z Liverpoolom gostovali na Prenton Parku v Birkenheadu.