Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
0 26.05.2018 20:07:30

SENZACIJA na zaključnem turnirju! V finalu tudi slovenski reprezentant

Čeprav je večina pričakovala, da bosta v jutrišnjem finalu zaigrala branilec naslova Vardar in super bogati PSG, se je v Kölnu vse skupaj postavilo na glavo.

Rokometaši Montpellierja, za katerega je igral tudi slovenski rokometaš Vid Kavtičnik, ki pa se ni vpisal med strelce, so drugi finalisti lige prvakov, potem ko so v današnji drugi polfinalni tekmi na zaključnem turnirju v Kölnu premagali branilce naslova, igralce Vardarja iz Skopja z 28:27 (14:11). V nedeljskem velikem finalu bodo igrali proti Nantesu, ki je izločil Paris Saint-Germain z 32:28 (17:14).

kavticnik montpellier


Tako Montpellier kot Nantes sta prvič v zgodovini zaigrala na zaključnem turnirju in se takoj prebila v veliki finale. Bržčas je večina ljubiteljev rokometa pričakovala, da se bosta omenjeni ekipi pomerili v malem finalu, ki bo v nedeljo bo 15.15, a bosta na igrišče v Kölnu stopili ob 18. uri.

Montpellier je bil v prednosti večino tekme, ob koncu prvega polčasa je povedel s 14:11. V zadnjih minutah in pri izidu 27:27 je imel nekaj več težav z zaključkom in za trenutek se je zazdelo, da bo Vardar imel zaključni napad za morebitno zmago, toda Diego Simonet je 18 sekund pred koncem le zadel 28. gol za Montpellier. Zadnji napad Vardarja ni obrodil sadov in veliko veselje francoskega moštva se je lahko začelo.

Prvi strelec tekme je bil Valentin Porte, ki je zadel osemkrat, njegov soigralec v dresu Montpellierja Michael Guigou je dosegel sedem golov.

Nantes prek bogatega PSG v veliki finale lige prvakov
Rokometaši Nantesa so prvovrstno presenečenje pripravili na prvi polfinalni tekmi, saj so izločili enega glavnih favoritov za končno zmago, bogati Paris St. Germain z 32:28 (17:14) in se uvrstili v nedeljski veliki finale.

Nantes je že v prvem polčasu pokazal, da se ne bo pustil zvezdniški zasedbi iz Pariza. Ta je nazadnje vodila v deseti minuti, zatem pa so igralci Nantesa vajeti igre prevzeli v svoje roke in v 25. oziroma 26. minuti že vodili za pet zadetkov (15:10, 16:11).

Nantes, ki je igral zelo dobro v obrambi, je v drugi polčas nesel tri zadetke prednosti in to hitro še oplemenitil, v 33. minuti je Romain Lagarde zadel že za 20:14. Sledilo pa je obdobje boljše igre Parižanov, ki so se približali na 21:23, a so tekmeci znova odgovorili in v 52. minuti je Kiril Lazarov s sedmih metrov Nantes spet popeljal do lepe prednosti z 28:23.

Ko je že kazalo, da je PSG v resnih težavah, pa so Parižani z delnim izidom 3:0 v 55. minuti prišli le na gol zaostanka (28:29), imeli nato priložnost tudi za izenačenje, a jim je to preprečil izvrstni vratar Cyril Dumolin. Ko je v 59. minuti ob dveh igralcih manj na igrišču za Nantes zadel Guy Olivie Nyokas in poskrbel za vodstvo z 31:28, je bil odpor PSG zlomljen.

PSG je tako še enkrat več ostal brez želene lovorike, lani so ga v velikem finalu ukanili rokometaši iz Skopja, leto pred tem pa v polfinalu tudi slovensko obarvana poljska zasedba Kielce.

Pri Nantesu sta z osmimi zadetki prednjačila Nicolas Tournat in Lazarov, pri PSG pa je Nedim Remili dosegel šest, Mikkel Hansen pa pet zadetkov. 

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike