LIGA PRVAKOV

Barceloni novi čudež ni uspel

Objavljeno 20. april 2017 01.20 | Posodobljeno 20. april 2017 01.20 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Barcelone tudi na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov niso zatresli mreže Juventusa.

TORINO, MONAKO – V nogometni ligi prvakov so znani vsi polfinalisti. Madridskima kluboma Realu in Atleticu sta se danes pridružila torinski Juventus in Monako, ki pri branjenju prednosti s prvih tekem v rezultatskem smislu nista imela večjih težav.

Juventus je brez pretresov ohranil prednost treh golov s prve tekme, Barceloni tudi tokrat ni pustil doseči gola, samemu pa mu ga niti ni bilo treba dati, tako da se je tekma končala z izidom 0 : 0. Monako pa je še drugič premagal Borussio Dortmund, tokrat s 3 : 1 (2:0). Obe tekmi sta postregli z vrhunskim nogometom, bili sta polni zanimivih dogodkov, v Monaku so to kronali z goli, v Barceloni pa ne.

Juventus si je v prvi tekmi priboril velikansko prednost, Barcelono je premagal s 3 : 0, a pred povratnim dvobojem ni bil bahat. Zavedal se je, da je Barcelona lahko še nevarna, saj je v osmini finala v povratni tekmi proti PSG nadoknadila še večji zaostanek. Toda dvakrat v nizu preobrata ni zmogla, Italijani so se še enkrat pokazali kot trd oreh. Španski prvaki so sicer ves čas tekme napadali, vendar se tudi tekmec ni samo uspešno branil, tako da priložnosti ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani.

Monako izločil Borussio 

Monako in Borussia sta pred očmi slovenskega sodnika Damirja Skomine pokazala še eno vrhunsko predstavo, polno visokega ritma in priložnosti. Nemci se kljub zaostanku s prve tekme z 2 : 3 v kneževini niso predali, toda domači so jim hitro pristrigli peruti. Že v 16. minuti so vodili z 2 : 0, najprej je že v tretji minuti Kylian Mbappe Lottin izkoristil slabo posredovanje vratarja Romana Bürkija po strelu Benjamina Mendyja, nato pa je dobro akcijo monaške ekipe z glavo zaključil še Radamel Falcao

Dortmundčanom se je nekaj upanja pokazalo v 48. minuti, ko je Marco Reus izkoristil lep prodor in podajo z desne strani Ousmanae Dembeleja in znižal izid. Nemci so nato povsem prevzeli pobudo, domači so prežali na protinapade, priložnosti pa so se še kar naprej vrstile pred enimi in drugimi vrati. Domači so eno izkoristili, v zadnjih minutah so kaznovali igro vse ali nič tekmecev, po protinapadu je končni izid postavil Valere Germain, ki je le slabo minuto pred tem s klopi za rezervne igralce prišel na igrišče.

Deli s prijatelji