Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2018,
22.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Natisni članek

Anglija Harry Kane FIFA SP 2018

Nedelja, 24. 6. 2018, 22.09

5 let, 9 mesecev

SP 2018, 11. DAN (SKUPINSKI DEL - 2. KROG)

Poljaki mahajo v slovo, Angleži pokazali mišice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92
Poljska Kolumbija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Poljske so prvi evropski predstavniki, ki so izgubili vse možnosti za uvrstitev v izločilne boje svetovnega prvenstva v Rusiji. Kolumbija jih je v večerni nedeljski tekmi v Kazanu premagala s kar 3:0 in jim ugasnila še zadnje upanje. Na vrhu skupine H po delitvi točk (2:2) ostajata Japonska in Senegal, kofetarji iz Kolumbije pa imajo zdaj eno manj. Na prvi tekmi dneva so si Angleži v skupini G z visoko zmago nad Panamo (6:1) zagotovili napredovanje v osmino finala.

Ogled srečanj v neposrednem prenosu!

Tekme svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji lahko spremljate tudi v živo. Velja le za naročnike Telekoma Slovenije.

Za konec novega napornega dneva spremljamo dvoboj dveh ranjenih ekip, ki sta v prvem krogu nepričakovano ostali praznih rok. Kolumbija je v prvem krogu izgubila proti Japoncem, Poljaki pa so morali priznati premoč Senegalcem.

Težo visoke pomembnosti tekme so bolje prenesli kofetarji, ki so v prvem delu povedli prek Yerryja Mine, ki ga je lepo našel James Rodriguez, v drugem delu pa sta zmago Južnoameričanov potrdila še Radamel Falcao in zelo razpoloženi Juan Cuadrado.

Fotoutrinki s tekme v Kazanu:

Fotogalerija
1 / 25

Senegalci dvakrat vodili, a na koncu le remi

Rezervist Keisuke Honda je le šest minut po prihodu v igro Japoncem zagotovil točko. | Foto: Reuters Rezervist Keisuke Honda je le šest minut po prihodu v igro Japoncem zagotovil točko. Foto: Reuters

V Jekaterininburgu je potekal obračun dveh ekip, ki sta v prvem krogu šokirali favorita. Japonci so zaustavili kolumbijske zvezde, Senegalci pa so odpihnili Poljake. Obe ekipi sta skušali dokazati, da zmaga ni bila naključna, in se po razburljivi tekmi razšli z delitvijo točko.

Senegalci so dvakrat vodili. Že v 11. minuti je napako vratarja Japonske Eijia Kavašime izkoristil Sadio Mane. Japonci se po šoku niso predali in se podali po izenačenje. Nagrada za bolj napadalno taktiko je prišla v 34. minuti, ko je s prefinjenim strelom na vrata zadel Takaši Inui.

V drugem polčasu so bili bolj nevarni Japonci, ki so prek Inuija stresli tudi prečko. A kot se v nogometu rado zgodi, se je uresničilo reklo, če ne daš, dobiš, in Afričani so nekaj minut kasneje prek Mousse Wagueja spet povedli.

Japonci tudi po drugem udarcu na tekmi niso padli na kolena in se še drugič vrnili. Po napaki vratarja Senegala je praktično prazno mrežo zadel rezervist Keisuke Honda in postavil končni izid. 

Fotoutrinki s tekme v Jekaterininburgu:

Fotogalerija
1 / 24

Avtocesta za Anglijo, Kane novi najboljši strelec

Anglija Panama | Foto: Reuters Foto: Reuters Na prvi nedeljski tekmi smo videli kar sedem zadetkov. Trije levi so po zmagi nad Tunizijo do novih točk prišli tudi proti novinki Panami. Angleži so zmagali s kar 6:1 in si že po dveh krogih zagotovili napredovanja iz skupine.

Rezultat ustreza tudi Belgiji, ki si je prav tako že zagotovila izločilne boje, Tunizija in Panama pa se bosta po koncu skupinskega dela poslovili od Rusije.

Izjemen zadetek zvezdnika rdečih vragov:

Za Angleže je nove tri zadetke dosegel kapetan Harry Kane in prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev. Dva je dodal branilec John Stones, enega, najlepšega na tekmi, pa je za Otočane prispeval še Jesse Lingard. Častni zadetek za Panamce je pri izidu 6:0, ko je bilo že vse odločeno, dosegel Felipe Baloy.

Fotoutrinki s tekme v Nižnem Novgorodu:

Fotogalerija
1 / 22

Skupina G:

Skupina H:

Najboljši strelci:

- Kane (Anglija)
4 - Lukaku (Belgija), Ronaldo (Portugalska)
- Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Coutinho (Brazilija), Dzjuba (Rusija), Hazard (Belgija), Jedinak (Avstralija),  Modrić (Hrvaška), Musa (Nigerija), Stones (Anglija)
- ...

Ne spreglejte