Deseterica želi ob bok Janu Oblaku

Boj za ligo prvakov: Spodnji dom razmišlja o žrebu, Real Madrid o novi lovoriki.

Objavljeno
15. avgust 2017 23.51
Spain Soccer Champions League
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Naslednji teden bo znana končna podoba lige prvakov v sezoni 2017/18, potem ko bodo v sredo zvečer uspešni še zadnji kvalifikanti in bo Uefa dva dni pozneje opravila žreb skupin v Monte Carlu.

V kongresnem središču Grimaldi Forum so si zagotovili sedeže predstavniki 22 klubov iz Evrope, ki čakajo na imena deseterice najboljših iz kvalifikacij. V dvorani, ki redno gosti koncerte monaškega filharmoničnega orkestra in baleta, bo gotovo zanimivo, morda bo del spektakla tudi zasedba iz Štajerske. Maribor je bil resda le eden od 79 klubov, ki so se podali na trnovo pot proti ligi prvakov že poleti. Le še redki upajo, da bodo uspešno končali preliminarni del 63. sezone najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu, ki bo 26. leto zapored nosil ime liga prvakov.

Ob Mariboru in Kekovi Rijeki, ki žanjeta največ pozornosti med slovenskimi navijači, je pod drobnogledom tudi učinek Benjamina Verbiča v majici danskega prvaka Københavna. Ligo prvakov si je že zagotovil Jan Oblak bodisi v novi opravi PSG bodisi v majici Atletica, to pa ne velja za Andraža Šporarja. Ljubljanski napadalec je (začasno) zapustil Basel, svojo kariero bo poskušal oživiti v Bielefeldu v 2. nemški ligi.

Deseterica klubov torej želi naslednji petek skočiti v iste bobne kot Atletico z vratarjem Janom Oblakom, najboljši na stari celini se resda ne obremenjujejo s plesom kroglic. Ti namreč premorejo višje cilje – kot denimo Real Madrid. Najtrofejnejši klub na svetu bo lovil tretjo zaporedno zmago v LP, zato želi 26. maja nastopiti v finalu v Kijevu. Če bi mu uspelo enako kot v Milanu 2016 in Cardiffu 2017, bi ponovil podvig Bayerna (1974-76), ki je bil zadnji uspešen trikrat zapovrstjo.