krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.08.2018 23:57:51

Žagar z zmago do 17-tega naslova prvaka

Najboljši trije na dirki v Petišovcih
mediaspeed.net
Na stadionu v Petišovcih je bila na sporedu zadnja, tretja dirka za državno prvenstvo za posameznike.

Po pričakovanju je slavil zmago Matej Žagar, ki pa se je za zmago tokrat moral pošteno potruditi. Prva večja odločitev je padla v uvodnih vožnjah in to v drugi vožnji. Matic Ivačič je unovčil odličen start in povedel ter na koncu ugnal Hrvata Jurico Pavlica, mimo katerega nikakor ni uspelo priti Nicku Škorji. Ivačič si je tako nabral veliki dve točki naskoka v boju za viceprvaka. Da je Krčan Ivačič razpoložen je občutil tudi Žagar, ko je potreboval več kot krog, da ga je uspel prehiteti.

V 14. vožnji dirke pa smo videli odlično predstavo Nicka Škorje, ki je dobre tri kroge držal za seboj Žagarja, in ob tem odlično zapiral svoj prostor. Šele v zadnjem krogu pa je Žagar uspel iz zunanjega roba v ovinku priti na notranji del in pri tem prelisičil Škorjo, ki je potem napravil manjšo napako in je celo padel ter ostal celo brez točk. S tem pa je moral predati tudi boj za naslov podprvaka Ivačiču in s tem posebno povabilo za VN Slovenije.

Izredno lepa vožnja pa je bila potem dodatna za dve mesti v velikem finalu. Tu sta se prvih dveh mest na koncu veselila Pavlic in Škorja, ki sta bila boljša od Poljaka Kajzerja in Italijana Castagne. Tudi veliki finale je postregel z izvrstno vožnjo vseh štirih udeležencev. Žagar je dolgo časa lomil odpor Hrvata Pavlica, tik za njim pa se je bil boj med Ivačičem in Škorjo. Le-ta pa je ponovno pripadel Ivačiču, ki si je tako vendarle končno privozil povabilo za VN Slovenije oziroma za GP dirko. Ljubljančanu Škorji in Krčanu Štojsu pa bo pripadel "jacke"s številko 17 in 18. Sama dirka je bila tokrat na relativno visokem nivoju in je zelo zadovoljila številno publiko.

S to dirko so Lendavčani uspešno napovedali praznovanje 40 letnice spidveja v Prekmurju. Zelo zadovoljen po dirki je bil tudi novi stari prvak Matej Žagar, ki je tako brez izgubljene točke osvojil že sedemnajsti naslov prvaka države, in to zaporedni. Sedaj se bo v miru Ljubljančan pripravil na naslednjo GP dirko, ki ga čaka že v soboto na Švedskem, ko bo moral končno priti do večjega točkovnega zalogaja, če želi priti do obstanka v družbi najboljših voznikov na svetu.

Po koncu dirke je naš selektor Franc Kalin dejal: "Moram priznati, da je bila to kar dobra dirka. Tudi Žagar se je moral pošteno potruditi. Zadovoljen sem z napredkom Ivačiča in Škorje. Upam da bo naslednja sezona bolj obetavna za slovenski spidvej. Pohvaliti moram tudi dobro organizacijo domačega kluba ST Lendave."

V prihodnjem mesecu nas tako čaka še VN Slovenije, je veliki praznik slovenskega spidveja in pa še obe pokalni dirki ekip.

Izidi dirke v Petišovcih

1. M. Žagar (AMTK LJ) 18, 2. J. Pavlic (Hrv) 15, 3. M. Ivačič (AMD KK) 15, 4. N. Škorja (AMTK LJ) 10, 5. M. Kajzer (Pol) 10, 6. P. Castagna 9, 7. N. Vicentin (oba Ita) 8, 8. D. Štojs (AMD KK) 8, 9. R. Kovacs (Mad) 6, 10. D. Spieler 5, 11. D. Spieler (oba Nem) 5), 12. R. Benke (Mad) 5, 13. M. Manev 4, 14. M. Lutowitz (Pol), 15. D. Fazekas (Mad) 3, 16. J. Hriberšek (AMD KK) 1 točka.

Končni vrstni red za DP v letu 2018

1. M. Žagar 54, 2. M. Ivačič 41, 3. N. Škorja 36, 4. D. Štojs 15, 5. J. Pintar 12, 6. J. Hriberšek 5

Galerija

Članki iz rubrike