Šport > Nogomet
151 ogledov

Henry prevzel sloviti klub

thierry henry EPA
Legendarni nogometaš se bo prvič preizkusil v trenerski vlogi.

Nekdanji zvezdnik angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala in francoski reprezentant Thierry Henry je bil danes imenovan za trenerja Monaca, je objavil klub iz francoske prve lige. Francoz se bo tako prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja.

Enainštiridesetletnik, ki je delal kot pomočnik belgijskega selektorja, je s klubom iz kneževine podpisal pogodbo do junija 2021.

"Thierryjevo poznavanje nogometa, njegova strast do igre, visoki standardi in predanost barvam našega kluba so pripeljali do tega, da ga imenujemo za glavnega trenerja. Ima naše zaupanje in podporo pri vnašanju nove dinamike v klub," je povedal predsednik in izvršni direktor kluba Vadim Vasiljev.

Na klopi bo Henry zamenjal Portugalca Leonarda Jardima, ki je dobil odpoved zaradi slabega začetka sezone. Po devetih krogih državnega prvenstva je klub, ki nastopa tudi v ligi prvakov, na 18. mestu in ima le šest točk. Jardim je bil glavni trener Monaca od leta 2014, leta 2017 pa je postal francoski državni prvak in se uvrstil v polfinale lige prvakov.

"Najprej bi se rad zahvalil Monaku, ki mi je dal možnost, da treniram klub, ki mi veliko pomeni. Vesel sem, da sem se vrnil v klub, in sem odločen, da se soočim z vsemi prihajajočimi izzivi. Komaj čakam, da spoznam igralce in da začnemo delati," je ob predstavitvi povedal Henry, ki bo prvi trening vodil v ponedeljek.

Nekdanjemu napadalcu bosta pomagala Joao Carlos Valado Tralhao, trener ekipe do 23 let pri Benfici in Patrick Kwame Ampadu, trener na Arsenalovi nogometni akademiji.

Henry dobro pozna Monako, saj je igral za mlajše selekcije tamkajšnjega kluba, med letoma 1993 in 1999 pa tudi za prvo ekipo. Pot ga je potem vodila k Juventusu, Arsenalu, kjer je igral največji del svoje kariere, Barceloni in na koncu v Ameriko k New York Red Bullsem.

Za francosko reprezentanco pa je Henry zbral 123 nastopov in zabil 51 golov, leta 1998 se je veselil naslova svetovnega prvaka, leta 2000 pa evropskega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice