Šport > Nogomet
10 ogledov

Neuer nared za polfinale, Ronaldo še skrivnosten

Ronaldo Coentrao Pepe Barcelona Real Madrid pokal Copa del Rey finale Reuters
Vratar Bayerna Manuel Neuer je pred novima tekmama z madridskim Realom v polfinalu Lige prvakov dejal, da bo nared za derbi na Santiagu Bernabéuu. Cristiano Ronaldo še "visi".

"Počutim se dobro in imam občutek, da bom v sredo lahko igral," je navijače Bayerna prek uradne spletne strani kluba (www.fcbayern.de) v četrtek razveselil vratar Manuel Neuer. Nemški reprezentant je prejšnjo soboto zapustil derbi z Borussio Dortmundom na Allianz Areni (0:3), a so Bavarci že takrat zatrdili, da gre zgolj za preventivni ukrep.

Strahovi so zaradi bližine tekme z Real Madridom v polfinalu Lige prvakov vseeno narasli, ker pa je bil poškodovan tudi Tom Starke, je moral v vrata kar debitant Lukas Raeder, ki je branil tudi ob sredini pokalni zmagi nad Kaiserslauternom (5:1).

Ramos dobil priložnost za maščevanje

Neuer seveda ne namerava izpustiti še drugega polfinalnega zmenka z belim bletom v treh letih. Bayern, nekakšna "črna mačka" najtrofejnejšega kluba v evropskih tekmovanjih, je Santiago Bernabéu nazadnje ovil v črno po izvajanju najstrožjih kazni – Neuer jo je ubranil Cristianu Ronaldu, Sergio Ramos pa je svoj strel famozno poslal visoko preko gola, o čemer sta si z Neuerjem v naslednjih tednih izmenjala nekaj strupenih puščic prek medijev in socialnih omrežij.

Nekdanji vratar Schalkeja bo tako očitno pripravljen za nov medsebojni obračun s Sevillčanom, medtem ko Ronaldo med slavjem po sredini zmagi v pokalnem finalu nad Barcelono ni želel razkriti, če bo nared že za prvo tekmo. 29-letni Portugalec je v civilni opravi spremljal tekmo s tribun Mestalle, njegovo načeto koleno in kasnejša poškodba stegenske mišice pa sta že dlje časa pod drobnogledom španskih medijev.

Morda pravočasno za prvo, morda pravočasno za povratno tekmo

Čeprav številni trdijo, da trener Carlo Ancelotti zgolj ne želi tvegati hujše poškodbe svojega prvega zvezdnika, ki ga je tudi v sredo izvrstno nadomeščal njegov "klon" Gareth Bale, Portugalec za uradno klubsko stran ni želel razkriti, če bo pripravljen za sredin derbi z branilci evropskega naslova v Madridu.

"Res sem srečen. Želel sem si igrati in pomagati ekipi, toda soigralci so opravili izvrstno delo. To je prvi pokal sezone in še naprej se bomo borili za preostala dva," je dejal Ronaldo. "Moje stanje se izboljšuje, zdaj ne čutim bolečine. Morda bom nazaj pravočasno za naslednjo sredo ali morda povratno tekmo Lige prvakov. Toda korak za korakom se počutim bolje, najbolj pa si želim pomagati ekipi takoj, ko bo to mogoče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.