tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
0 18.07.2017 18:06:42

Ameriški košarkarski zvezdnik razkril: Olimpijske igre so bile 38 najbolj groznih dni v življenju!

Reuters
Olimpijske igre kot vrhunec in najlepši dogodek? Malo morgen! Vprašajte Stephona Marburyja.

Organizator igre je bil član ameriške košarkarske reprezentance na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004. Še en "Dream team", kot so kar po vrsti od leta 1992 dalje poimenovali zasedbe iz ZDA, pa čeprav je bil pravi in edini zgolj tisti prvi z olimpijskih iger v Barceloni.

Ampak bila je to vseeno super močna zasedba, ki jo je s klopi vodil Larry Brown. In prav on je bil razlog za to, da Marbury danes razlaga, kako je bilo atenskih 38 dni "najbolj groznih v mojem življenju". Lahko rečemo, da se nista najbolje ujela.



Vse se je začelo že na začetku priprav, ko je Brown igralce vprašal, kakšne cilje imajo v Atenah. "Ko je prišel do mene, je bilo vse, kar je bilo treba povedati, že povedano," pripoveduje Marbury. "Zato sem jaz rekel, 'ne pozabimo se tudi malo zabavati'. On pa je dejal: 'Poglejte njega, govori o zabavi.'" Takrat je počilo, Marbury je padel v nemilost trenerja, zato si olimpijskih iger ni ohranil v lepem spominu, pa še Američani so domov odšli le z bronasto kolajno.

Leto zatem je Brown prevzel New York, katerega član je bil - Marbury. "Bilo je nevzdržno. Nihče ni želel igrati zanj. Vzdušje je bilo obupno. Ampak to je bilo okolje, kakršnega si je Brown želel. Trpljenje," se spominja Marbury, ki zdaj šteje 40 let, letos pa je končal že sedmo sezono igranja na Kitajskem.

Članki iz rubrike