Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
1 17.08.2018 10:13:24

IZJEMNI OPTIMIZEM na Bonifiki: Tako PREDRZNEGA sporočila tekmecem še niste slišali

Koprčani so prvo 'etapo' na novi poti opravili po željah in napredovali med tretjeligaše, kjer se nameravajo zadržati samo eno sezono, športni direktor kluba z Bonifike Boško Županović pa je prepričan, da bo tako tudi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. In da bodo kozlički že v sezoni 2020/21 znova del elite.

V 1. krogu Pokala Slovenije so se najvišje zmage nekoliko presenetljivo veselili Koprčani, ki so gostovali v zibelki hokeja in Jeseničanom nasuli kar 12 golov. Gorenjska zasedba, ki bo v novi sezoni igrala v tekmovanju pod okriljem MNZ Gorenjska-Kranj, bržčas ni pravšnje merilo kakovosti ekipe z Bonifike, a kot radi pravimo, tako učinkovit ni lahko biti niti proti 'tovarniški ekipi'.

Koprčani bodo v soboto začeli prvenstvo v 3. SNL – zahod, kjer se nameravajo zadržati zgolj eno sezono. "Prepričan sem, da bomo napredovali," poudarja športni direktor Kopra Boško Županović, a to še zdaleč ni vse. Končni cilj je kristalno jasen.

zupanovic gw
Boško Županović - športni direktor Kopra
Grega Wernig
"Govorim v svojem imenu. Moj načrt je takšen – in prepričan sem, da se bo uresničil –, da bo Koper ob praznovanju stote obletnice, torej leta 2020, vnovič prvoligaš. Mislim, da imam za takšen optimizem dovolj trdne temelje ter tudi potrebno podporo lokalne skupnosti. Koper bo spet tam, kjer si zasluži biti, vendar bom šel še korak naprej. Ne nameravamo se uvrstiti v prvo ligo, da bi nas zanimala le obstanek ali sredina lestvice, temveč bodo cilji nemudoma nadvse ambiciozni. Če bo vse potekalo po predvidevanjih, se želimo boriti za visoka mesta," je neizprosen Boško Županović, ampak na tej poti do elite bo vendarle treba kaj vprašati tudi tekmece. Najprej v tretji in potem ob želenem scenariju še v drugi ligi. "Moje sporočilo je zelo jasno. Mi smo na poti vrnitve tja, kamor spadamo, naš korak pa je čvrst in zanesljiv. V prihajajoči sezoni se prav gotovo ne more zgoditi nič drugega kot napredovanje Kopra med drugoligaše, med katerimi je nekaj odličnih ekip, ki so sposobne premagovati moštva iz spodnjega dela prvoligaške lestvice. Ampak ob vsem spoštovanju vsem tistim, ki imajo ambicijo napredovati med elito, polagam na srce, naj to storijo v tej sezoni, sicer bodo prisiljeni počakati do leta 2021."

CELOTEN POGOVOR Z BOŠKOM ŽUPANOVIĆEM, V KATEREM JE POSLAL ŠE NEKAJ ODMEVNIH SPOROČIL, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike