Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
30. 7. 2016,
23.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Rio 2016 Polona Hercog

Sobota, 30. 7. 2016, 23.25

6 let, 6 mesecev

V Rio tudi prva dama slovenskega tenisa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Vsega šest dni pred otvoritveno slovesnostjo olimpijski iger v Riu de Janeiru se je slovenska reprezentanca nenadejano povečala za eno članico. Pet minut pred brazilsko dvanajsto se je na olimpijski teniški turnir zavihtela Polona Hercog.

Polona Hercog bo nastopila v Riu. | Foto: Polona Hercog bo nastopila v Riu.

Slovenska olimpijska reprezentanca bo v Riu de Janeiru štela 60 članov. Do razširitve je prišlo po tem, ko je Mednarodna teniška zveza naznanila, da bo Polona Hercog uvrščena v glavni žreb olimpijskega turnirja posameznic.  Najboljša slovenska teniška igralka med posameznicami je sicer nastopila že na predhodnih igrah v Londonu. Takrat so na "sveti" travi v Wimbledonu slovenske barve branili še Blaž Kavčič ter dvojica Katarina SrebotnikAndreja Klepač.

Letos je slovenskemu tenisu grozilo, da bo v Braziliji ostal brez olimpijskega loparja, a bo čast, kot kaže, vendarle reševala Hercogova. Vest so potrdili tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije in dodali, da 25-letno Mariborčanko, sicer 98. igralko svetovne teniške lestvice WTA, v olimpijski vasi pričakujejo v naslednjih dneh.  

Mohorič padel, a brez hujših posledic

Slovenska olimpijska druščina je sicer v Riu iz dneva v dan večja. Na olimpijsko prizorišče je prispela tudi kolesarska reprezentanca, za katero je že prvi trening, žal tudi s prvim padcem. Na cestah Teresopolisa jo je skupil mladi olimpijski debitant Matej Mohorič. "Raztrganino na komolcu so mu zašili s štirimi šivi v lokalni bolnišnici. Po besedah trenerja Gorazda Štanglja, omenjena nezgoda na Mateja ne bo vplivala in že jutri bo ponovno na treningu," so sporočili iz OKS.


Slovenska olimpijska reprezentanca 2016

Atletika:
Luka Janežič (400 m), Žan Rudolf (800 m), Robert Renner (palica), Maja Mihalinec (200 m), Sabina Veit (200 m), Daneja Grandovec (maraton), Maruša Černjul (višina), Tina Šutej (palica), Anton Kosmač (maraton) in Martina Ratej (kopje)

Gimnastika:
Teja Belak (mnogoboj)

Jadranje:
Vasilij Žbogar (finn), Tina Mrak  in Veronika Macarol (470)

Judo:
Tina Trstenjak (do 63 kg), Anamari Klementina Velenšek (do 78 kg), Rok Drakšič (do 73 kg), Mihael Žgank (do 90 kg) in Adrian Gomboc (do 66 kg)

Kajak-kanu – divje vode:
Benjamin Savšek (C1),  Luka Božič, Sašo Taljat (C2), Urša Kragelj (K1) in Peter Kauzer (K1)

Kajak-kanu – mirne vode:
Špela Ponomarenko Janić (K1 200 m in 500 m)

Cestno kolesarstvo: 
Polona Batagelj,  Matej Mohorič, Jan Polanc, Simon Špilak  (cestna dirka) in Primož Roglič (cestna dirka in kronometer)

Gorsko kolesarstvo:
Tanja Žakelj (kros)

Namizni tenis:
Bojan Tokić (posamezno)

Plavanje: 
Anja Klinar (400 m mešano, 400 m prosto, 200 m delfin in  4 x 200 m prosto), Tjaša Oder (800 m prosto in 4 x 200 m prosto), Damir Dugonjić (100 m prsno), Anže Tavčar (100 m in 200 m prosto), Tjaša Vozel (100 in 200 m prosto), Martin Bau (400 in 15000 m prosto), Robert Žbogar (100 in 200 m delfin), Janja Šegel ( 4 x 200 m prosto) in Tjaša Pintar (4 x 200 m prosto)

Daljinsko plavanje:
Špela Perše (10 km)

Rokomet:
14 igralcev + 3 rezerve. Na seznamu kandidatov so: Marko Bezjak, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Darko Cingesar, Jure Dolenec, Matej Gaber, Nik Henigman, Blaž Janc, Vid Kavtičnik, Urban Lesjak, David Miklavčič, Vid Poteko, Simon Razgor, Matevž Skok, Gorazd Škof, Miha Zarabec in Uroš Zorman.

Strelstvo:
Živa Dvoršak (zračna puška in MK puška 3x20) in Boštjan Maček (trap)

Tenis:
Polona Hercog (posamezno)

Triatlon:
Mateja Šimic (šprint)

Ne spreglejte