Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaj nam bodo tokrat zakuhali sodniki? Slovenci proti Črnogorcem lovijo zadnji vlak

Deli na:
Kaj nam bodo tokrat zakuhali sodniki? Slovenci proti Črnogorcem lovijo zadnji vlak

Foto: Martin Metelko

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je odločilen dan na evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

V zagrebški Areni jo drevi ob 20.30 čaka zadnja tekma v skupinskem delu s Črno goro, na njej pa mora iztržiti vsaj neodločen izid za napredovanje v drugi del tekmovanja v Varaždinu. Tekmo v Zagrebu si bo ogledal tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Slovenska izbrana vrsta je na svoji uvodni tekmi izgubila proti Makedoniji s 24:25 ter igrala neodločeno z Nemčijo 25:25. Obe tekmi sta bili sporni, elitna slovenska rokometna zasedba je na prvi tekmi proti Makedoniji naštela vsaj 19 napak v njeno škodo, še bolj bizarna je bila njena druga tekma proti Nemčiji, ki je epilog dobila šele po 10-minutnem ogledu videoposnetka s strani litovskega sodniškega para Gatelis-Mazeika.


Ta je pri slovenskem vodstvu s 25:24 in po koncu regularnega časa zaradi domnevnega oviranja zadnjega tekmečevega izvajanja napada s sredine igrišča najprej pokazal rdeči karton Blažu Blagotinšku, nato pa Nemčiji dosodil še sedemmetrovko, po njej je Tobias Reichmann zadel za končnih 25:25.

Naša zveza se je pritožila na to odločitev, a jo je disciplinska komisija Evropske rokometne zveze (EHF) že zavrnila, hkrati pa zagrozila s protestnim odhodom z zaključnega turnirja - odločitev o tem bo sprejelo predsedstvo RZS - ter napovedala civilno tožbo proti EHF in prijavo na Mednarodno arbitražno razsodišče (CAS).

Črna gora je na evropsko prvenstvo dopotovala brez svojega prvega zvezdnika Vuka Borozana, na uvodnih dveh tekmah v Zagrebu pa je najprej visoko izgubila proti Nemčiji z 19:32, na drugi pa tesno z Makedonijo z 28:29.