Šport > Košarka
4987 ogledov

Vroči Dallas z Dončićem ponižal Utah, spet stari dobri Dragić

luka dončić dallas mavericks
V košarkarski ligi NBA so navijači Dallasa videli najboljši drugi polčas svojega moštva v zadnjih letih. Utah je bil nemočen, tudi ob neverjetni trojki ob zvoku sirene Luke Dončića za zaključek prvega polčasa. Miami je premagal Netse, novo opazno predstavo je pokazal Goran Dragić.

Dallas je zmagal četrtič zapored, a tokratna zmaga pred domačimi navijači je bila nekaj posebnega. Utah so premagali kar za 50 točk z rezultatom 118:68, gostom iz Salt Lake Cityja pa so v drugem polčasu dovolili doseči le 22 točk, Dallas pa ga je dobil kar za 38 točk. To je drugi najvišji poraz Utaha po marcu 1979, ko jih je za 56 točk premagal Milwaukee. 

dirk nowitzki Legenda Dallasa Šport Nowitzki: Pravila so voda na Dončićev mlin

Moštvo iz Teksasa je očitno v zadnjih dneh strnilo svoje vrste in igra kolektivno košarko. Luka Dončić je po slabi predstavi proti Chicagu tokrat odigral odlično, čeprav njegov točkovni izkupiček ne pove vsega. V statistiko je tokrat ob nekoliko manj minutah na parketu (25 minut) vknjižil 13 točk, šest skokov in po dve podaji ter blokadi. Najstnik je domače navijače spet razveseljeval z raznoliko igro, s finto po zgrešenem metu pa je uspel prelisičiti zvezdnika Utaha Rudyja Goberta in na noge dvignil klop.

Luka Dončić Paul George NBA Šport Dončić blestel ob zmagi, Dragić poražen ob vrnitvi

Spet je bil prvi strelec Dallasa prebujeni zvezdnik domačih Harrison Barnes (19 točk, 4 skoki), blestela pa je Dallasova klop, ki je prispevala skoraj toliko točk kot celotno moštvo Utaha (66). Tudi na račun rezervistov si je lahko Dončić, ki je vse točke dosegel v prvih treh četrtinah, v zadnji v miru pogledal domači šov. S klopi je J.J. Barrea dosegel 14 točk, Dwight Powel 13 in Dorian Finney-Smith 11.

"Ne spomnim se, kdaj je Dallas pokazal boljšo predstavo v obrambi. V zadnjih enajstih letih je ni. Navdušen sem, treba je vedeti, da je Utah v napadalnem smislu zelo dobra ekipa, neugodna za vsako obrambo, a smo jo povsem zaustavili," je bil nad obrambo navdušen trener Dallasa Rick Carlisle.

Luka Dončić Šport Dončić moral po tekmi k zdravniku

Odlična predstava Dragića

Miami Heat je premagal Brooklyn Netse s 120:107, Goran Dragić pa je ob zmagi prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje. Na parketu je bil 29 minut. Strelsko boljši pri vročici je bil zgolj Tyler Johnson s 24 točkami. Pri Netsih je imel najbolj mirno roko Spencer Dinwiddie, ki je tekmo končal pri 18 točkah. 

Kevin Durant NBA Šport Slaba strelska predstava Dončićevega tekmeca

Miami si je ključno prednost pred nasprotniki priigral v prvi četrtini, ki so jo dobili za 16 točk. Druga četrtina je pripadla Netsom, tretja spet Miamiju, v zadnji pa so bili spet boljši Dragićevi nasprotniki, a je bilo to premalo, da bi zmaga ostala doma.

"Za nas je bila to zelo pomembna tekma. Po treh zaporednih porazih je bila zmaga še kako želena, praktično nujna. Prišli smo ponjo in jo zgrabili. Ni pa bilo lahko, da ne bo, smo vedeli že pred začetkom. Brooklyn je v prejšnji tekmi vrgel 50 trojk, vedeli smo, kako igrajo, se dobro pripravili. Izpolnili smo zahteve trenerja in bili nagrajeni. Veseli smo, nekaj takega bomo poskušali ponoviti v Indiani," je bil po tekmi zadovoljen Dragić.

Izjemni LeBron James

Los Angeles Lakers so premagali Portland, rezultat pa je ostal v senci dosežka sijajnega LeBrona Jamesa, ki je v svoji najboljši predstavi, od kar je okrepil jezernike, dosegel 44 točk, od tega 28 v drugem polčasu, zbral deset skokov in devet asistenc. Slabe štiri minute pred koncem tekme je dosegel koš in nato zadel še prosti met, s katerim je postal peti najboljši strelec lige NBA vseh časov, na lestvici je prehitel Wilta Chamberlaina. Doslej je v svoji karieri dosegel že 31.425 točk, pred njim so le še Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant in Michael Jordan. Za navijače Los Angelesa pa tekma ni postregla le z dobrimi novicami, ampak tudi s slabo, na tekmi si je roko zlomil Rajon Rondo.

Tretji letošnji poraz je doživel Toronto in zapravil priložnost, da se spet sam povzpne na prvo mesto v ligi. V domači dvorani so morali Kanadčani s 104:106 priznati premoč Detroitu, ki je zaostajal že za 19 točk. Odločilni koš je z iztekom igralnega časa dosegel Reggie Bullock. Najbolj učinkovit igralec srečanja je bil Detroitov Blake Griffin s 30 točkami in 12 skoki.

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:23 15.november 2018.

    Doncic je igriv in poln trikov. Samo korake dela pa nonstop!! NBA je popustljiva glede tega. Ampak že veckrat je naredil 5 malih korakcev ali pa pri pilotiranju naredi korak za dolzino cevlja.