Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 21.07.2017 20:48:02

Aluminij - Krško 4:2 (1:0)

Drago Wernig
Nogometaši Aluminija so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 4:2 (1:0).

Kidričevo: Športni park, gledalcev 400, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pospeh (Ljubljana), Brezar (Kranj).
Strelci: 1:0 Mensah (33.), 1:1 Škrbić (57.), 1:2 Škrbić (63.), 2:2 Mesec (81.), 3:2 Krajcer (83./avtogol), 4:2 Nunić (86.).
Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Čagalj (od 74. Krajnc), Vezjak, Muminović, Petrovič (od 68. Vrbanec), Škoflek, Mesec, Tahiraj (od 70. Nunić), I. Mensah.
Krško: Zalokar, Jakolić, Gorenc, Krajcer, Šturm, Dušak (od 46. Kovačič), Jovanović (od 46. Diyoke), Mujan, Mandić (od 88. Nakić), Jurina, Škrbić.
Rumena kartona: Mandić, Jakolić.
Rdeč karton: /.

Uvodni obračun drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije je postregel z všečnim nogometom, v tekmi preobratov pa so smetano pobrali nogometaši iz Kidričevega. Gostitelji so po absolutni prevladi v prvi polovici tekme v začetku drugega polčasa povsem popustili, gosti pa so z goloma Miljana Škrbića - srbski napadalec je dosegel dva gola tudi na uvodnih tekmi proti Novogoričanom - vodili z 2:1. A gosti so v sami končnici dvoboja uprizorili neverjeten preobrat in na koncu slavili s 4:2, hkrati pa dosegli prvo zmago v državnem prvenstvu, potem ko so na prvi tekmi v Mariboru klonili z 0:1.


Gostitelji so začeli napadalno in si v uvodnih petnajstih minutah priigrali dve izjemno lepi priložnosti. Prvo je po kombinirani akciji na desni strani zapravil Žiga Škoflek, ki je z desetih metrov sprožil pravi "projektil" in zadel vratnico, le tri minute kasneje pa je vajo ponovil tudi Vedran Mesec, na veliko srečo Posavcev pa je tudi on zadel le okvir vrat.

Izbranci domačega trenerja Slobodana Gruborja so imeli tudi v nadaljevanju pobudo, znova pa je bilo pred vrati gostov vroče v 16. minuti, a je po ostrem predložku Sanija Muminovića z leve strani nevarnost odpravil Jan Gorenc in žogo izbil v kot. Po zatišnem obdobju in igri med obema kazenskima prostoroma so gostitelji znova zagrozili v 27. minuti, po močnem strelu Sanina Muminovića pa se je z bravurozno obrambo izkazal gostujoči vratar Marko Zalokar.

V prvi polovici tekme so bili Krčani v podrejenem položaju, v 32. minuti pa se je v lepi priložnosti nekoliko nenadejano znašel Tonči Mujan, najhuje pa je preprečil Luka Janžeković. Že v naslednjem napadu so Kidričani vendarle kronali svojo premoč, po uporabnem predložku Nemanje Jakšića z desne strani je bil v kazenskem prostoru najbolj iznajdljiv Derrick Mensah in z natančnim strelom po tleh svoje soigralce popeljal v vodstvo z 1:0. V 39. minuti se je afriški nogometaš ponovno znašel v obetavni priložnosti, njegov strel z desetih metrov pa je šel prek vrat. V vsebinsko bogatem prvem polčasu so zadnjo veliko priložnost zapravili varovanci gostujočega trenerja Stipeta Bulajića, po bliskovitem nasprotnem napadu se je Marin Jurina sam znašel pred Janžekovićem, a je streljal prek vrat.

Začetek druge polovice tekme je minila v znamenju gostov, ki so vse bolj stiskali obroč pred domačimi vrati, predvsem aktiven pa je bil Škrbić. V 53. minuti je domači vratar Janžekovič po njegovem strelu preprečil izenačenje, štiri minute kasneje pa je bil nemočen. Levji delež je opravil Mujan, ki je lepo zaposlil Škrbića, ta pa je po natančnem strelu izenačil na 1:1. A gosti se s tem niso zadovoljili, v 63. minuti so znova izpeljali lepo akcijo po desni strani, ob pravem času na pravem mestu pa se ponovno znašel Škrbić in soigralce popeljal do vodstva z 2:1.

Gostitelji so v končnici tekmo povsem postavili na glavo in uprizorili prvovrsten preobrat. V 79. minuti je Škoflek - po predložku "rezervista" Alena Krajnca z leve strani - z glavo streljal mimo vrat, le dve minuti kasneje pa so gostitelji vendarle izpeljali učinkovito akcijo, ki jo je z golom kronal Mesec. A to je bil le uvod v razburljivo končnico: v 83. minuti je gostujoči branilec Marko Krajcer nespretno posredoval in presenetil nemočnega Janžekovića, končni izid za zmago s 4:2 pa je v 86. minuti postavil Marko Nunić.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike