favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.11.2018 23:18:24

Portugalci z remijem v Italiji prvi v skupini, Turki se selijo v divizijo C

Reuters
Nogometaši v ligi narodov so danes končali tekme 5. kroga. Osrednji dvoboj v Milanu med Italijo in Portugalsko v diviziji A se je končal brez golov. V diviziji B so Švedi v Turčiji zmagali z 1:0.

Največ pozornosti je bilo usmerjene v dvoboj med Italijani in evropskimi prvaki Portugalci. Gostom je zadoščal neodločen izid za prvo mesto v skupini, medtem ko je Italija nujno potrebovala tri točke. Azzurri so sicer imeli premoč in več priložnosti, a Ruija Patricia niso znali premagati, tekmeci so le enkrat resneje streljali na gol.

Portugalci so si tako že zagotovili prvo mesto, Italijani pa so drugi, saj jih Poljska ne more več prehiteti.


Turčija je izpadla v divizijo C, zanjo je bil usoden današnji poraz s Švedi, za katere je edini gol dosegel Andreas Granqvist z bele pike. Švedska se je s prvo zmago v skupini prebila na drugo mesto, ulovljivo pa je celo prvo, če bo v torek premagala vodilno Rusijo.

V diviziji C so v Beogradu gostovali Črnogorci, Srbi pa so slavili z 2:1, potem ko sta Adem Ljajić in Aleksandar Mitrović sredi prvega polčasa zadela v razmaku treh minut. Mitrović je v 38. minuti zgrešil enajstmetrovko, za goste je znižal Stefan Mugoša. Srbi so zdaj na vrhu skupine in blizu napredovanju, prehiti jih lahko le Romunija, ki je danes že odpisano Litvo premagala s 3:0.

V diviziji C je visoko zmago v gosteh dosegla še Škotska, ki je s 4:0 premagala Albanijo, Kosovo pa je v obračunih najslabših reprezentanc v diviziji D doseglo visoko zmago s 5:0 proti Malti.

Značke: nogomet, liga narodov

Članki iz rubrike