Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
17. 10. 2017,
15.09

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Nastja Čeh Kliton Bozgo Damir Pekić NK Maribor NK Maribor Liverpool

Torek, 17. 10. 2017, 15.09

1 leto

Anketa pred spektaklom v Ljudskem vrtu

Naj se Tavaresu pokaže Jezus Kristus

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Vse je nared za večerni (20.45) spektakel v Ljudskem vrtu. Maribor pričakuje sloviti Liverpool, ki je v prvih dveh krogih dvakrat remiziral, zato ga v štajerski prestolnici zanima le zmaga. A vseeno ga ne čaka lahko delo, v bučnem gnezdu slovenskega državnega prvaka se je v preteklosti že marsikdo opekel. Kaj pred tekmo pričakujejo naši sogovorniki?

Damir Pekić, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji napadalec Maribora:

Damir Pekić upa na odprto tekmo in veliko zadetkov v obeh mrežah. | Foto: Vid Ponikvar Damir Pekić upa na odprto tekmo in veliko zadetkov v obeh mrežah. Foto: Vid Ponikvar Vsi govorimo o spektaklu. Upam, da bo res tako. To bo lepa nagrada občinstvu in igralcem. Pričakujem odprto tekmo in veliko zadetkov. Liverpool igra zelo napadalno, a na začetku te sezone ne zabija prav pogosto. Ustvari si veliko priložnosti, na koncu pa mu malce zmanjka. Naj bo tako tudi zvečer.

Liverpool je nevaren predvsem v prehodu iz obrambe v napad. Tukaj bo moral Maribor zelo paziti, da se ne spusti v odprt boj, Angležem nikakor ne bo smel pustiti preveč prostora. Če bodo strpni in potrpežljivi, lahko zaustavijo Liverpool. S pomočjo fantastičnega občinstva bi lahko videli pravi spektakel z veliko zadetkov v obeh mrežah.

Angleški velikan je v zadnjih nekaj letih rezultatsko povsem nekonkurenčen in daleč od stare slave. A po tradiciji in s svojimi zvestimi navijači ga še vedno imamo za velikana svetovnega nogometa.

Zame osebno nikakor ne spada med favorite tega tekmovanja in je daleč od prve peterice najboljših evropskih klubov, a ime Liverpool vseeno vsi spoštujejo.

Menim, da se ga Mariborčani ne bodo ustrašili. Ne nazadnje so že večkrat pokazali, da so doma res vrhunski in mirni, da niso lahek nasprotnik za prav nikogar. Slovito ime v Ljudskem vrtu bo domače le motiviral in ne prestrašil. Naj se tekma končna 2:2 in bomo vsi veseli, no, Liverpool ne najbolj.

Kako se bo končala tekma v Mariboru?

  • Zmagal bo Maribor.
    42,59 %
    69 glasov
  • Zmagal bo Liverpool.
    46,91 %
    76 glasov
  • Brez zmagovalca.
    10,49 %
    17 glasov
Oddanih 162 glasov

Nastja Čeh, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji nogometaš Maribora, zdaj kapetan in predsednik Drave:

''Vsi vemo, kako težko je zmagati v Mariboru." | Foto: Vid Ponikvar ''Vsi vemo, kako težko je zmagati v Mariboru." Foto: Vid Ponikvar Pred tako tekmo nima smisla kaj dosti pametovati. Maribor je že dokazal in bo zagotovo še velikokrat, da je Ljudski vrt trdnjava, kjer so dovoljene sanje. Tukaj je težko osvojiti že točko, kaj šele vse tri. Res, da jim bo nasproti stal Liverpool, a sprehoda ne pričakujem.

Ne verjamem v te stvari, verjamem v fante in njihovo kakovost in pričakujem, da bo po tekmi veselo.

Angleži bodo šli na zmago in to bodo želeli doseči na vsak način. Jürgen Klopp ima lahko svojo taktiko, a on ne igra, igrajo igralci na igrišču. Tudi Maribor je doma izjemen, vsi vemo, kaj pomeni poln štadion za te fante, ki v tem vzdušju pokažejo še 20 ali 30 odstotkov več kot sicer. Ravno zato je Maribor tako težko premagljiv.

Edini recept za veselje v Mariboru je, da fantje igrajo tako kot do zdaj: kolektivno, da dihajo drug za drugega. Uspeh ne bo izostal. Rezultata ne bom napovedal, tako kot sem prej rekel, veselo bo. Tudi točka bi bila velika kot Triglav.

Pred tekmo Maribor - Liverpool: 


Kliton Bozgo, nekdanji vrhunski napadalec Maribora:

Kliton Bozgo opozarja, da so se v Ljudskem vrtu favoriti že opekli. | Foto: Vid Ponikvar Kliton Bozgo opozarja, da so se v Ljudskem vrtu favoriti že opekli. Foto: Vid Ponikvar To bo nogometna poslastica tako na igrišču kot tudi na tribunah nabito polnega Ljudskega vrta.

Domačim bo nasproti stal evropski velikan, ki mora zmagati, a ravno to dejstvo bi lahko Mariborčani obrnili sebi v prid. Treba bo biti zelo previden in discipliniran. To je na takih tekmah ključno, če bodo glave ostale hladne, če se bodo držali taktičnih zamisli, ima Maribor veliko možnosti.

Odigrati bo treba popolno tekmo, potrebovali pa bodo tudi nekaj sreče. Ekipa mora imeti dobrega vratarja, v napadu pa naj se Marcosu Tavaresu prikaže Jezus Kristus.

Lahko smo veliki optimisti. Zgodovina nas uči, da so tukaj točke puščali klubi, kot so Borussia Dortmund, Ajax, PSV, Lyon in tudi Chelsea, zato nova senzacija tukaj ni izključena.

Liverpool ima le dve točki, kar pomeni, da bo na dveh tekmah proti Mariboru lovil šest točk, vse drugo bi bilo zanj veliko razočaranje. In ko je tako, ni lahko igrati. Upajmo in navijamo, da danes pade angleški velikan. Želim si seveda zmago, a tudi če bo 1:1, ne bo tako zelo narobe.

Ne spreglejte