Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
9.24

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Ivo Svetina Društvo slovenskih pisateljev

Sreda, 1. 8. 2018, 9.24

5 let, 8 mesecev

Ivo Svetina ni več predsednik Društva slovenskih pisateljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Ivo Svetina | Foto Nebojša Tejič/STA

Foto: Nebojša Tejič/STA

Člani in članice Društva slovenskih pisateljev (DSP) so v ponedeljek prejeli pismo predsednika Iva Svetine. "Moram vas obvestiti, da sem 22. junija obvestil upravni odbor, da nepreklicno odstopam z mesta predsednika DSP. Razlogov za to mojo odločitev je več, med drugim so tudi osebne narave," je njegove besede povzelo današnje Delo.

Ivo Svetina v pismu med drugim pravi, da je storil napako, ker je decembra lani znova kandidiral še za naslednja tri leta. "Tedaj bi moral biti bolj odločen in kandidaturo odkloniti, ne nazadnje tudi zaradi vse pogostejših zdravstvenih težav," je njegove besede povzel časnik.

Svetina, ki izjav ne daje, je za STA potrdil, da bo svoje razloge za odstop pojasnil na izrednem občnem zboru v drugi polovici septembra, na katerem bo izvoljen tudi nov predsednik oziroma predsednica društva.

Delovno mesto zapustil tudi Jovanović

Članstvo pa je po pisanju Dela tudi obvestil, da od junija dela poslovnega sekretarja društva ne opravlja več Saša Jovanović, ker naj bi samovoljno (brez soglasja UO) zapustil delovno mesto. In da je UO sprejel tudi sklep, da bo avgusta opravljena revizija poslovanja društva za zadnje obdobje, ki jo bo izvedla pooblaščena revizijska hiša.

"Prepričan sem, da vas je mnogo, ki bi lahko suvereno vodili naše društvo. Zato me prihodnost naše hiše, Hiše izdelovalcev knjig, ne skrbi. Zahvaljujem se vam za zaupanje in vam želim lep preostanek poletja," je njegove besede še povzel časnik.

Pisatelj, pesnik in dramatik Svetina je DSP vodil od konca leta 2014, ko se je upokojil kot dolgoletni direktor Slovenskega gledališkega muzeja. Decembra lani je bil edini kandidat za ponovni mandat predsednika društva, dobil je visoko podporo med članstvom.

Ne spreglejte