Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.12.2017 18:40:37

DA, TAKO DOBER JE! Primerjava, ki Dončiću napoveduje izjemno kariero v ligi NBA!

Profimedia
Primerjava s košarkarskimi velikani, ki razkriva vse in še več ter po kateri komaj čakamo, da se Luka Dončić poda prek velike luže.

Njihova imena so sama po sebi zgovorna. Manu Ginobili, Pau Gasol in Peja Stojaković. In potem Luka Dončić, ki jim bo prej ali slej sledil prek velike luže. Evroligo je pač prerasel. In kakšna NBA kariera je pred njim, kaj ga čaka in kaj lahko sam ter mi skupaj z njim pričakujemo? Samo čas bo sodnik, so pa košarkarski strokovnjaki z one strani Atlantika pripravili nadvse zanimivo primerjavo.

Primerjali so namreč zadnje sezone Manuja Ginobilija, Paua Gasola in Predraga Stojakovića na stari celini (evroligi) z letošnjo sezono Luke Dončića. In rezultati so navdušujoči, dih jemajoči... Slovenski čudežni deček ima namreč trenutno enako povprečje točk (20,9), kot ga je imel ostrostrelec Stojaković, ter več asistenc (4,2) in skokov (6,1) od vseh treh iz omenjene trojice. Da, več skokov od Paua Gasola. Sicer pa besede so odveč, spodnja slika pove več kot tisoč besed.

Ob tem so strokovnjaki z one strani velike luže posebej poudarili, da ima Dončić zgolj 18 let, medtem ko sta jih imela Paul Gasol in Peja Stojaković ob odhodu prek Atlantika 21, Argentinec Ginobili pa 25.

Na sliki PPG pomeni število točk na tekmo, APG so podaje, RPG so skoki, SPG so ukradene žoge, FG% je odstotek meta iz igre, 3P% pa je odstotek meta za tri točke.

povprecje

Članki iz rubrike