Nogometni svet: Manchester United rekordno

Sinoči sta se neznanca s pestmi in palicami pred njegovim domom lotila trenerja zagrebškega Dinama Maria Cvitanovića.

Objavljeno
21. september 2017 20.17
J. P.
J. P.

Manchester - Angleški nogometni velikan Manchester United, zmagovalec evropske lige v minuli sezoni, je javno obelodanil rekordne prihodke in dobičke poslovanja, čeravno nazadnje ni tekmoval v ligi prvakov in je domačo ligaško sezono končal šele na šestem mestu. Kolektiv z Old Trafforda je med junijem 2016 in letošnjim junijem zaslužil 659 milijonov evrov in imel 91,2 milijona evrov dobička, poroča STA. Dolg, povezan z nakupom kluba družine Glazer v letu 2005, je z 295 padel na 240 milijonov evrov, televizijske pravice pa so po novi pogodbi narasle za kar 38,2 odstotka na 219 milijonov evrov.

S palicami nad trenerja Dinama

Zagreb - Potem ko so nedavno streljali na alfo in omego zagrebškega velikana Dinama Zdravka Mamića in ga ranili v nogo, so se neznanci sinoči s pestmi in palicami spravili še na trenerja Maria Cvitanovića, ki je moral pomoč poiskati v bolnišnici, a jo je z zlomljeno roko hitro zapustil. »Zgroženi smo, za tovrstne incidente pa krivimo državo, ki prezira dogajanje okrog našega kluba,« so se v uradnem sporočilu odzvali pri Dinamu. Trenerja sta sicer maskirana neznanca napadla pred vhodom v njegovo stanovanje ob vrnitvi s pokalnega dvoboja v Imbriovcu (6:0).

Costa uradno Oblakov soigralec

Madrid - Konec je negotovosti, pri angleškem prvaku Chelseaju so uradno potrdili, da je v Braziliji rojeni španski napadalec Diego Costa na izhodnih vratih, pravzaprav že na poti v madridski Atletico, pri katerem bo soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. V londonskem kolektivu so bili že po koncu minule sezone nedvoumni, da na 28-letnega ostrostrelca ne računajo več, po dolgih tednih dogovarjanj pa so vendarle uskladili vse podrobnosti z Atleticom, ki naj bi zanj odštel 55 milijonov evrov, ne bo pa ga mogel registrirati do prihodnjega januarja. Costa naj bi madridskemu kolektivu obljubil zvestobo do leta 2021.