Šport > Nogomet
236 ogledov

Maribor povečal prednost pred zasledovalci

NK Maribor
Nogometaši Krškega so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0), ki je tako še povišal prednost pred najbližjima zasledovalcema Aluminijem in Gorico, ki sta se razšla z izidom 0:0. Nogometaši velenjskega Rudarja pa so izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Mariborčani so še naprej edina neporažena ekipa prvenstva. V Krškem so prišli do šeste zmage v prvenstvu in se utrdili na vrhu lestvice, na drugi strani pa so Krčani doživeli prvi domači poraz v sezoni in ostajajo na osmem mestu.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali kar živahno predstavo, ki pa ni ponudila zadetkov. Priložnosti za te je bilo nekaj, že v sedmi minuti je močno streljal Mitja Viler, Marko Zalokar pa se je izkazal.

Že pred tem je Jan Mlakar iz težkega položaja z glavo zgrešil cilj, Viler je v 36. minuti zgrešil s strelom po tleh, Amir Dervišević pa je bil premalo natančen dve minuti pozneje, ko je izvedel prosti strel s približno 20 metrov.

Na drugi strani je Krško Jasmina Handanovića še najbolj ogrozilo v 18. minuti, ko je Marco Da Silva prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril preveč po sredini, tako da je mariborski vratar žogo ustavil.

Kmalu po začetku drugega polčasa je v napadu Krškega priložnost dobil izkušeni novinec Dalibor Volaš, tudi nekdanji član Maribora. Toda Volaš je bil že čez nekaj trenutkov slabe volje, v 56. minuti so namreč gosti povedli, potem ko je Luka Zahović podal žogo za hrbet krške obrambe, kamor je stekel Mlakar, preigral še vratarja in zadel za 1:0. To je bil njegov peti zadetek v sezoni.

Že v 59. minuti je bilo 2:0, potem ko je znova podal Zahović, in sicer z desne strani kazenskega prostora, kjer si je z nepopustljivostjo priboril žogo, na drugi strani pa je z glavo zadel Dino Hotić. Tudi on ima zdaj na vrhu lestvice strelcev pet golov v sezoni, toliko kot Mlakar in Zahović ter Murin Rok Sirk.

Zatem je domači trener Alen Ščulac ponudil priložnost še enemu novincu, Anteju Vukušiću. Tudi to ni prineslo posebnih sprememb, v 75. minuti so imeli Mariborčani še eno lepo priložnost, ko je v kazenskem prostoru povsem neoviran do strela prišel Zahović, a je Zalokar dobro posredoval (ta je dobil njun dvoboj tudi v 90. minuti).

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 78. minuti, ko je zaradi nevarnega starta Leo Ejup dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Kljub temu je tudi Krško še zagrozilo, v 82. minuti je z glavo poskusil Aleksandr Kulinitš, toda žogo poslal čez gol. To pa je bilo tudi vse, kar so jim izbranci Darka Milaniča dopustili.

 

Derbi začelja pripadel gostom

 

Izbranci Dušana Kosića so le prišli do prve zmage v sezoni, s katero so se malce oddaljili od dna lestvice, ki ga zaseda prav današnji tekmec Celjanov Rudar. Ta ostaja pri vsega štirih točkah, a tokrat je imel tudi kar nekaj smole, med drugim je trikrat zadel okvir vrat. Toda Rudarjeva statistika zadnjih štirih tekem vendarle ostaja precej slaba - štirje porazi z razliko v danih in prejetih zadetkih 0:11.

Celjani so izvrstno začeli tekmo in povedli v deseti minuti, ko je po podaji Elvirja Ibiševića Mitja Lotrič zadel s približno 11 metrov malce z desne strani. Žogo je poslal v bližnji spodnji kot velenjskih vrat.

Domači so prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Damjan Trifković s prostega strela z 20 metrov žogo poslal čez živi zid in v vratnico. Devet minut pozneje je vratnico zatresel tudi Abu Kamara z roba kazenskega prostora.

Prav Kamara pa je imel v prvem polčasu še dve lepi priložnosti, najprej je v 39. minuti s strelom z glavo malce zgrešil cilj, v sodniškem dodatku pa je streljal s približno osmih metrov, Matjaž Rozman pa je izvrstno posredoval.

V uvodu drugega dela je bilo mirneje, Velenjčani so razumljivo več poskušali, a prav resno niso ogrozili vrat Celjanov. V 72. minuti pa so Celjani, ki so le poredkoma prihajali do strelov v tem delu igre, imeli na voljo najstrožjo kazen.

To je izvedel Rudi Požeg Vancaš, nad katerim je bil tudi storjen prekršek za enajstmetrovko, Marko Pridigar je žogo odbil, zatem pa jo je celjski nogometaš poslal v vratnico.

Okvir vrat pa so v 80. minuti na drugi strani še tretjič na tekmi zadeli domači, znova jo je zatresel Kamara s strelom z glavo po kotu z desne strani.

V tretji minuti sodniškega dodatka je do strela v kazenskem prostoru prišel še Nejc Pušnik, eden gostujočih branilcev pa ga je blokiral v zadnjem trenutku in ohranil zmago Celja.

 

Derbi vrha lestvice brez zadetkov

 

Do tega kroga prva zasledovalca vodilnega Maribora sta se v Kidričevem razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa so po zaslugi vratarjev ostale neizkoriščene. Neizkoriščena pa je ostala tudi številčna prednost Gorice, ki je imela zadnjih 20 minut igralca več na igrišču. Ekipi sta tako še vedno točkovno izenačeni.

V prvem polčasu so imeli predvsem domači ob sicer enakovredni igri dve izraziti priložnosti. Že v četrti minuti je do strela v bližini gola prišel Francesco Tahiraj, toda žogo poslal malce mimo vrat, v 26. minuti pa sta bila po protinapadu v dvoboju ena na ena Tadej Trdina in Gregor Sorčan, uspešnejši pa je bil slednji.

Sicer pa sta imeli obe ekipi še po nekaj strelov, ki so bili po večini premalo natančni ali prešibki. Enega nevarnejših pa je v 30. minuti sprožil povratnik v ekipo Aluminija Sanin Muminović, a se je izkazal goriški vratar. Pri gostih velja omeniti predvsem poskus Jake Kolenca, ko je v 22. minuti sprožil od daleč, Luka Janžekovič pa je žogo odbil čez gol.

V 55. minuti so bili znova nevarni gostitelji, ko je Lucas Horvat iz prve streljal s približno desetih metrov, še enkrat več pa je izvrstno posredoval Sorčan. Štiri minute pozneje je iz bližine zgrešil Tadej Trdina in tako zapravil novo lepo priložnost.

V 60. minuti je isti igralec streljal prešibko za Sorčana, v 70. minuti pa so domači ostali brez Muminovića, saj je dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Nikom Jermolom.

Številčno močnejši Primorci so bili blizu zadetka v 83. minuti, ko je močno streljal Semir Smajlagić, Janžekovič pa je žogo preusmeril v vratnico. Aluminijev vratar je ustavil tudi žogo po poskusu Jermola v 90. minuti in tako v Kidričevem zadržal vsaj točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice