Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 24.05.2016 11:37:07

Mourinho že od decembra na plačilnem seznamu rdečih vragov

Louis van Gaal je že zgodovina, Jose Mourinho pa prihodnost. Tako so prepričani navijači Manchestra Uniteda in bržčas imajo prav. Vendar to ni nič novega, klub in trener sta namreč dogovorjena že skoraj pol leta.

Po pisanju angleških medijev je že od decembra jasno, da bo Jose Mourinho postal novi trener Manchestra Uniteda. Izvršni direktor rdečih vragov Ed Woodward je s posredovanjem trenerjevega agenta Joreja Mendesa nekdanjemu strategu Benfice, Leirie, Porta, Chelseaja, Interja in Reala izplačal 5,1 milijona evrov v zameno, da Mourinho v tem času ne bo sprejel nobene druge ponudbe.

Nizozemski strateg Louis van Gaal se na Old Traffordu ni proslavil, klub je zgodaj izpadel iz lige prvakov, obenem se je hitro poslovil tudi iz boja za naslov angleškega prvaka. Ko je Mourinho zapustil klop Chelseaja, so se začela namigovanja, da bo Portugalec prevzel rdeče vrage.



V vmesnem času so na naslov Mourinha kajpak deževale še druge ponudbe, vendar se trener ni pustil zmesti. Da ga vendarle ne bi zaneslo, so poskrbeli kar vodilni možje Manchestra Uniteda in gospoda kar uvrstili na svoj plačilni seznam. Za vsak slučaj.

Woodward je uspešno "obvaroval" Mourinha in zdaj ovir za njegovo ustoličenje na trenerski sedež ni več. Kmalu bodo znane tudi podrobnosti, kot kaže, petletne pogodbe, po nekaterih informacijah naj bi bila vrednost brez posebnih bonusov kar 97,5 milijona evrov.

Članki iz rubrike