Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 8. 2017,
16.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

francosko prvenstvo Liga Europa Caen Simon Rožman Marseille NK Domžale Jan Repas

Sreda, 16. 8. 2017, 16.15

6 let, 7 mesecev

Jan Repas

Domžale izgubljajo dragulja, a bodo bogatejše vsaj za milijon evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Jan Repas Domžale Valur | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Uspešni nastopi Domžal v Evropi so poskrbeli za nov odmeven prestop. Vrste slovenskega nogometnega pokalnega zmagovalca, ki ga v četrtek čaka evropska poslastica v Stožicah proti Marseillu, bo zapustil 20-letni Jan Repas. Otrok domžalskega kluba se seli v Francijo, kjer se bo dokazoval pri prvoligašu Caenu.

Po poročanju francoskega športnika časnika L'equipe sta Caen in Domžale sklenila dogovor, da se bo obetavni slovenski zvezni igralec Jan Repas preselil v Francijo.

Mladi slovenski reprezentant je s francoskim prvoligaškim klubom sklenil štiriletni dogovor, od soigralcev pa se bo poslovil po četrtkovi tekmi proti Marseillu. Tako je usoda poskrbela, da se bo mladi Domžalčan od rumene družine poslovil proti klubu, ki prihaja iz države, kjer si bo po novem služil nogometni kruh.

Mladi slovenski reprezentant je v 1. SNL odigral 44 tekem in dosegel šest zadetkov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mladi slovenski reprezentant je v 1. SNL odigral 44 tekem in dosegel šest zadetkov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Z Janom sva se pomenila o vseh stvareh. Stvar je odprta, opravljamo svoj posel. Fant ima mirno in čisto glavo. Ve, kaj nas čaka v četrtek, vse drugo pride za tem," je trener Simon Rožman v torek pojasnil, da so misli bodočega nogometaša Caena povsem usmerjene v cilj, da v četrtek pomaga Domžalam do čim boljše predstave v Stožicah.

Bo začel v mestu, kjer je navduševal Ačimović?

Dan pozneje se bo odpravil v Caen, kjer se bo predstavil v novem dresu. Njegov novi klub v novo sezono francoskega prvenstva ni vstopil po željah, saj je na dveh nastopih ostal brez točk. Obakrat je izgubil z 0:1. V nedeljo ga čaka gostovanje pri Lillu, nekdanjem klubu slovenskega reprezentanta Milenka Ačimovića.

Veselje Repasa po osvojeni pokalni lovoriki v Kopru. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Repasa po osvojeni pokalni lovoriki v Kopru. Foto: Vid Ponikvar

Domžalski klub bo za prodajo Repasa predvidoma prejel sedemmestno število evrov. Prestop naj bi po poročanju L'equipe veljal približno milijon evrov.

V zadnjih letih ne manjka odmevnih prestopov iz domžalskega kluba. Zadnjega pred Repasom je izvedel Žan Majer (Rostov), pred njim so se v tujino odpravili tudi Kenan Horić (Antalyaspor), Marko Alvir (Slavia Praga), Antonio Mance (Trenčin), Dejan Trajkovski (Twente), Slobodan Vuk (Tromso), Matic Črnic (Rijeka), Nejc Skubic (Konyaspor), Uroš Korun in Saša Aleksander Živec (oba Piast Gliwice), Nemanja Maksimović (Astana, letos je podpisal za slovito Valencio iz Španije) …

Ne spreglejte