Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
19. 6. 2018,
11.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,37

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Torek, 19. 6. 2018, 11.24

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (5. DAN)

Angleški navijači so znoreli #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,37
Saudska Arabija- goreče letalo | Foto Twitter

Foto: Twitter

Nogometaši Savdske Arabije na svetovnem prvenstvu nimajo sreče. Potem ko so uvodno tekmo proti Rusiji izgubili s 5:0, jim je na poti v Rostov, kjer bodo  igrali drugo tekmo, zagorelo letalo. Tako huronskega veselja angleških navijačev verjetno še niste videli, saj so ob zmagovitem zadetku dobesedno ponoreli ...

Savdska Arabija bo v drugem krogu predtekmovanja igrala proti reprezentanci Urugvaja in po visokem porazu proti Rusiji je njihova zmaga proti favoriziranemu Urugvaju nujna. Vsekakor jim nesrečne okoliščine ne gredo na roko. Na poti iz Moskve v Rostov jim je nekaj minut pred pristankom zagorelo letalo. K sreči je letelo varno pristalo, iz reprezentance pa so sporočili, da nihče od potnikov ni poškodovan. Po podatkih, ki so jih posredovali, naj bi okvaro najverjetneje povzročil ptič, ki ga je vsesalo v turbino. Zanimivo bo videti, kako bo vse skupaj vplivalo na igralce. Tekma med Urugvajem in Savdsko Arabijo bo na sporedu v sredo.

Mladenič si boljšega trenutka ni mogel zbrati

Že ničkolikokrat smo bili na tekmah priča nenavadnim snubitvam. Mehičan si tokrat ni mogel izbrati boljšega trenutka. Svojo izbranko je za roko zaprosil po zmagi Mehičanov nad Nemci, branilci naslova svetovnega prvaka. Tekma se je končala z izidom 1:0, edini gol na tekmi je v 35. minuti dosegel Hirving Lozano. In seveda je izbranka rekla da! Z novima zaročencema so slavili tudi prisotni navijači Mehike.

Angleški navijači so se veselili

V torek zvečer je bila na sporedu tekma med Anglijo in Tunizijo. Če je morda večina angleških navijačev pričakovala lahko zmago, so morali ti trepetati do zadnjih minut. Tekma se je na koncu končala z izidom 2:1 za favorizirane Angleže. Junak tekme je bil Harry Kane, ki je prispeval oba zadetka. Drugi, zmagoviti gol je padel šele v sodnikovem podaljšku. Ob tem zadetku pa se je angleškim navijačem "odtrgalo". Tako so zmagoviti zadetek proslavili v južnem Londonu.

Bežali pred mrčesom

Veliko medijev se je že razpisalo, da je na nogometnem štadionu v Volgogradu ogromno mrčesa in komarjev. Razumljivo, saj štadion stoji tik ob reki Volgi, kjer je veliko vlažnosti. Tako angleški kot tunizijski igralci so se morali zaščititi s pršili proti mrčesom. Težav z mrčesom pa niso imeli le nogometaši, ampak tudi novinarji, ki so poročali z omenjenega prizorišča.

Na milijone Britancev je predčasno odšlo iz službe

V Veliki Britaniji nogometni navdušenci te dni dihajo za nogomet. Pred prvo tekmo je marsikdo predčasno odšel iz službe, da ne bi zamudil uvodne tekme Anglije. Eden od njih je na družabnih omrežjih celo zapisal: "Bi bilo sumljivo, če bi si na dan tekme vzel bolniško?"

Portugalci še kako dobro poznajo pravila

Cristiano Ronaldo je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva proti Španiji dosegel tri zadetke in tako svojo ekipo rešil pred porazom. Tekma se je na koncu končala z izidom 3:3. Zadetek Ronalda so vsi veselo proslavili, razen enega, ki je moral ostati na nogometnem igrišču. V pravilih Fifa je namreč zapisano, da če pri proslavljanju gola vsi igralci zapustijo polovico nogometnega igrišča nasprotnika, lahko ti takoj začnejo igrati s sredine igrišča. Portugalski nogometaši so se tega očitno še kako dobro zavedali.

Švedi imajo prav posebnega navijača

Ne samo ljudje, ampak tudi psi lahko na svoj način navijajo za svoje nogometaše. Na Instagramu smo lahko opazili štirinožca, ki na prav poseben način navija za Švedsko. Švedski nogometaši so na uvodni tekmi premagali Južno Korejo. Tekma se je končala z izidom 1:0.

Ne spreglejte