mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 27.04.2017 10:14:31

Hrvati kričijo: Ivan, majstore! Toda v resnici Mascheranu zadetka ni podaril Rakitić, temveč ...

Katalonski mediji razkrivajo natančen splet zelo zanimivih dogodkov, ki so pripeljali do zgodovinskega zadetka argentinskega branilca.

Že v prejšnji sezoni se je rodila ideja o tem, da bi nogometašu, ki na klubski ravni ni zadel že sedem let (kaj šele da bi zadel v kakem državnem prvenstvu), dovolili izvesti katero od rezultatsko nepomembnih enajstmetrovk. A Javier Mascherano je temu vedno nasprotoval. 

Kaj se je torej spremenilo tokrat? Kot pravijo najbolje obveščeni viri, tokrat ni bilo vnaprej pripravljenega načrta, ki bi ga Argentinec zavrnil že pred tekmo. Temveč se je zadeva v tem primeru zgodila povsem spontano, povsem nepričakovano.

Hrvaški mediji so ob tem polni hvalospevov na račun Ivana Rakitića, ki naj bi po njihovem dobil to idejo in enajstmetrovko prepustil Mascheranu. "Ivan, majstore, Ivan, legenda," pišejo, toda stvar je v resnici malo drugačna. Ali kar precej. 

Rakitić je bil določen za izvajanje enajstmetrovke in bi jo tudi izvedel, če se ne bi vmešal kdo drug kot Gerard Pique. Kontroverzni Katalonec je predstavil zamisel o Mascheranu, se na hitro posvetoval z Iniesto na klopi, padla je odločitev, Argentinec pa jo je sprejel. In zadel. 

"Priznam, želel sem streljati. Toda Pique mi je dejal, naj jo strelja Mascherano, in kadar kaj takega reče predsednik, ga je treba poslušati," je to priznal tudi Rakitić sam, a dodal, da se je s Piquejevo odločitvijo vsekakor strinja. Navsezadnje Mascherano ni dosegel zadetka več kot 300 tekem. 

Članki iz rubrike