Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
11.47

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Natisni članek

Diego Armando Maradona FIFA SP 2018

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 11.47

5 let, 10 mesecev

Maradona brez dlake na jeziku: To je sramota

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Diego Armando Maradona | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji argentinski nogometaš Diego Armando Maradona je na letošnjem nogometnem svetovnem prvenstvu s svojimi dejanji dvignil kar nekaj prahu. Zdaj je izjavil, da se selektor argentinske reprezentance Jorge Sampaoli ob takšnih igrah njegovih varovancev ne bo mogel vrniti domov.

Argentinska nogometna reprezentanca je uvodno tekmo igrala v soboto proti Islandiji in na koncu izvlekla le izenačenje (1:1), kar je bilo daleč pod pričakovanji Argentincev. Tekmo je zaznamovala tudi zgrešena enajstmetrovka Lionela Messija. Maradona je prepričan, da se selektor Jorge Sampaoli ne bo mogel vrniti domov, če ne bo spremenil taktike igranja.

Nikola Kalinić 1
Sportal Afera, ki odmeva po svetu: hrvaški selektor pojasnil, zakaj je prečrtal zvezdnika

To je sramota. Da se ne moreš pripraviti na tekmo, če veš, da so vsi islandski igralci visoki 190 centimetrov … | Foto: Guliverimage/Getty Images To je sramota. Da se ne moreš pripraviti na tekmo, če veš, da so vsi islandski igralci visoki 190 centimetrov … Foto: Guliverimage/Getty Images "To je sramota"

"Če bodo še naprej tako igrali, se ne bo mogel vrniti v Argentino. To je sramota. Da se ne moreš pripraviti na tekmo, če veš, da so vsi islandski igralci visoki 190 centimetrov … Dobil sem občutek, da v ekipi vlada splošna jeza," je za venezuelsko televizijo povedal eden od najboljših igralcev vseh časov.

Na tekmi je prva povedla Argentina, ko je v 19. minuti v polno zadel Sergio Aguero, a veselje Gavčev ni prav dolgo trajalo. Štiri minute pozneje je za Islandce izenačil Alfred Finnbogason (1:1), to pa je bil tudi končni rezultat tekme. Tekmo je zaznamovala tudi zgrešena enajstmetrovka prvega zvezdnika argentinske ekipe Lionela Messija, a Maradona za poraz ni želel kriviti igralcev, ampak je prst usmeril v selektorja.

Jorge Sampaoli, argentinski selektor, je po remiju z Islandci na udaru kritik. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jorge Sampaoli, argentinski selektor, je po remiju z Islandci na udaru kritik. Foto: Guliverimage/Getty Images

Messi ni kriv

"Ne morem kriviti igralcev. Lahko jih krivim za premalo borbenosti, vendar jih ne morem kriviti za rezultat, še manj pa Messija, ki je dal vse od sebe. Tudi jaz sem zgrešil pet enajstmetrovk, a sem bil še vedno Diego Armando Maradona. Mislim, da niso izpustili dveh točk zato, ker je Messi zgrešil enajstmetrovko," je še povedal Maradona, ki je argentinsko reprezentanco vodil na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Takrat so se Argentinci prebili do četrtfinala.

Joachim Löw
Sportal Nemški selektor miri javnost: Ni razloga za paniko
Ne spreglejte