Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
16.35

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Gašper Krošelj Luka Dončić Luka Dončić Evroliga SP v hokeju 2018

Torek, 22. 5. 2018, 16.35

5 let, 11 mesecev

Hokejski vratar Gašper Krošelj o finalu F4, hokejskem SP, risih ...

"Naj se Luka prav odloči in še naprej uživa v košarki"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vragolije slovenskega košarkarskega čarovnika Luke Dončića si je na zaključnem turnirju Evrolige v živo ogledal tudi vratar slovenske hokejske reprezentance Gašper Krošelj. Velik ljubitelj košarke je navdušen nad "posebnim značajem najstnika, s katerim daje ekipi dodano vrednost", in upa, da ga bo kmalu lahko spremljal še pod koši najkakovostnejšega klubskega tekmovanja. Ob tem si želi, da bi se v slovenskem hokeju kmalu pojavil podoben talent.

Bližina zaključnega turnirja in Real Madrid v boju za evropsko krono sta v Beograd privabila tudi v zadnjih letih prvega vratarja slovenske hokejske reprezentance. Čeprav je Gašper Krošelj vajen dvoran z ledenimi ploskvami, priložnosti za ogled kakovostnih košarkarskih, pa tudi nogometnih tekem, če čas le dopušča, ne izpusti kar tako iz rok.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić, brez pretiravanja

Najboljše, kar ponuja evropska klubska košarka

"Oba z dekletom, ki trenira košarko, sva velika navdušenca košarke. Ko se je še Real uvrstil med štiri, sva si morala ogledati turnir. Podpirala sva tako Dončića kot Randolpha, tudi Bena Udriha. Bilo je res lepo doživetje. Vzdušje je bilo fenomenalno. Dvorana je bila vseskozi polna, zelo veliko je bilo navijačev Fenerbahčeja, ki so bili daleč najbolj glasni. Real jih ni imel toliko, a naslednje leto bo finale v Španiji (v Vitoria-Gasteiz, op. a.), tako da jih bo zagotovo več (smeh, op. a.). Res je bilo zanimivo gledati vse tekme. Še posebej zanimivi sta bili tekma za tretje mesto in finale. To je najboljše, kar evropska klubska košarka lahko ponudi," je še poln vtisov razlagal 31-letnik, navdušen nad najstniškim rojakom, ki je v nekaj mesecih osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo.

"Vzdušje je bilo fenomenalno. Dvorana je bila vseskozi polna, zelo veliko je bilo navijačev Fenerbahčeja, ki so bili daleč najbolj glasni. Res je bilo zanimivo gledati vse tekme. Še posebej tekma za tretje mesto in finale. To je najboljše, kar evropska klubska košarka lahko ponudi," pravi Gašper Krošelj, ki si je zaključni turnir Evrolige ogledal v družbi boljše polovice. | Foto: Printscreen Zimbio "Vzdušje je bilo fenomenalno. Dvorana je bila vseskozi polna, zelo veliko je bilo navijačev Fenerbahčeja, ki so bili daleč najbolj glasni. Res je bilo zanimivo gledati vse tekme. Še posebej tekma za tretje mesto in finale. To je najboljše, kar evropska klubska košarka lahko ponudi," pravi Gašper Krošelj, ki si je zaključni turnir Evrolige ogledal v družbi boljše polovice. Foto: Printscreen Zimbio

Biserka Petrović Mama Dražena Petrovića
Sportal Velika hvala za Dončića: mama Dražena Petrovića vidi v njem pokojnega sina

Značaj, s katerim daje še dodatno vrednost

Po naslovu evropskega prvaka s Slovenijo je osvojil še naslov evropskega klubskega prvaka, povrhu vsega pa ob kopici individualnih lovorik v roke prejel še tisto najprestižnejšo za najbolj koristnega igralca Evrolige.

"Mislim, da je vsem jasno, kako odličen je, tako da prav veliko besed dodajati sploh nima smisla. Že v reprezentanci je pokazal, kakšen košarkar je, želel sem ga videti v živo tudi v klubskem dresu. Bil je enkraten. Spet je odigral dve življenjski tekmi in spet dokazal svojo kakovost." | Foto: Sportida "Mislim, da je vsem jasno, kako odličen je, tako da prav veliko besed dodajati sploh nima smisla. Že v reprezentanci je pokazal, kakšen košarkar je, želel sem ga videti v živo tudi v klubskem dresu. Bil je enkraten. Spet je odigral dve življenjski tekmi in spet dokazal svojo kakovost." Foto: Sportida

"O Dončiću je bilo že toliko povedanega in napisanega. Mislim, da je vsem jasno, kako odličen je, tako da prav veliko besed dodajati sploh nima smisla. Že v reprezentanci je pokazal, kakšen košarkar je, želel sem ga videti v živo tudi v klubskem dresu. Bil je enkraten. Spet je odigral dve življenjski tekmi in spet dokazal svojo kakovost. Super je, da mu je gleženj zdržal, tega sem se najbolj bal. Ni kaj, čestitke njemu in vsej ekipi," je 19-letnika pohvalil Krošelj.

Pri Dončiću ga najbolj navdušuje to, da "je tako mlad fant, izjemen talent, deluje pa, kot da ima precej več let izkušenj. Ima poseben značaj, s katerim daje ekipi še dodano vrednost".

"Ima nek tak poseben značaj, s katerim daje ekipi še dodano vrednost." | Foto: Sportida "Ima nek tak poseben značaj, s katerim daje ekipi še dodano vrednost." Foto: Sportida

Luka Dončić
Sportal Kralj Dončić zagospodaril Evropi, pobral nov naziv MVP in ostal brez besed!

Samo, da bi še naprej užival

Vse bolj, kot se bliža nabor lige NBA, vse več je špekulacij, kdo bo izbral slovenskega mladeniča. Bo to Phoenix Suns Igorja Kokoškova, ki je z Dončićem septembra pokoril Evropo, bo to Sacramento, bo imel prednost center, kako se bo znašel čez lužo, je že čas za odhod …? Krošelj ne želi ugibati, kdo ga bo izbral, upa le, da bo najboljši igralec evroligaške sezone še naprej igral z nasmehom na obrazu.

Naj ohrani nasmeh na obrazu. | Foto: Sportida Naj ohrani nasmeh na obrazu. Foto: Sportida

"Sam najbolje ve in čuti, ali je pripravljen na ligo NBA. Jaz mu želim le, da se prav odloči in da še naprej uživa v košarki, kjerkoli bo igral. Spremljal ga bom zagotovo tudi v NBA, kot spremljam Gorana Dragića in tudi preostale slovenske športnike v drugih športih. Polemik o prvem izboru na naboru je veliko. Bomo videli, kaj si bodo zaželeli pri Phoenixu. Upam, da bo najboljše za Luko," pravi Ljubljančan in si želi, da bi tudi slovenski hokej kmalu dočakal takšnega upa: "Upam, da se tudi v hokeju po Kopitarju pokaže takšen talent. Ne bi bilo slabo, če bi bil vratar." (smeh, op. a) Pri Kokoškovu ali kje drugje, samo, da bo še naprej užival v igri, pravi Krošelj. | Foto: Vid Ponikvar Pri Kokoškovu ali kje drugje, samo, da bo še naprej užival v igri, pravi Krošelj. Foto: Vid Ponikvar

Dončić
Sportal Luki Dončiću se bodo metali pod kolena, pele bi lahko tudi pesti

Ponosen na Oblaka

Navdušen je nad podvigom Jana Oblaka in soigralcev iz Madrida. Meni, da bo tudi konec tedna v ligi prvakov veselje na strani Madridčanov. | Foto: Reuters Navdušen je nad podvigom Jana Oblaka in soigralcev iz Madrida. Meni, da bo tudi konec tedna v ligi prvakov veselje na strani Madridčanov. Foto: Reuters

Krošelj si najraje ogleda košarkarske tekme, ko beseda nanese na nogomet, pa sta mu najbližji najprestižnejši klubski tekmovanji. "Bolj kot to, kdo bo slovenski prvak, me zanimata liga prvakov in liga Evropa, tako da moram res čestitati Janu Oblaku za velik uspeh. Pri nogometu namreč navijam za Atletico," je izjemen podvig še enega rojaka poudaril čuvaj mreže, ki bo poleti spremljal tudi reprezentančni vrhunec – svetovno nogometno prvenstvo.

Švica in Latvija presenetili

Hokejsko je ravno končano, Švedi so še 11. postali svetovni prvaki. Kaj pravi na razplet? "Finala nisem spremljal v živo, sem si pa ogledal posnetke zadetkov. Švicarji so zagotovo presenetili. Vratar je dobro branil, a ob tem se ti mora vse poklopiti, tudi v obrambi in napadu. Tudi nam se je že. Enkrat se ti, drugič se ti ne. Presenetili so me tudi Latvijci, ki so se po dolgem času uvrstili v izločilne boje. Dobili so tisto odločilno tekmo proti Dancem. Drugače pa vse po starem. No, s to razliko, da je Avstrijcem po kar nekaj letih uspelo obstati, tako da je treba tudi njim čestitati."

Švica kanada polfinale SP | Foto:

Švica Švedska finale SP
Sportal Prečrtal rezervirane počitnice v Kaliforniji, odpotoval na SP in postal junak

Slovencem ne bo lahko

Slovenska hokejska reprezentanca bo po neuspelem aprilskem prvenstvu prihodnje leto elito lovila v Astani, kjer se bo za eno od dveh vstopnic, ki vodita v najkakovostnejši reprezentančni razred, udarila s Kazahstanom, Belorusijo, Južno Korejo, Madžarsko in Litvo. Naloga bo vse prej kot lahka.

"Celotna skupina je sestavljena iz zelo dobrih ekip, precej boljših kot na primer pred tremi leti, če pogledam nazaj. Bomo videli. Kot sem že rekel po našem prvenstvu, tega prvenstva ne bomo več vzeli zlahka, ne bomo podcenjevali nikogar. Imamo dobre hokejiste, verjamem v nas in to, da se bomo uvrstili nazaj v elito," je optimističen Ljubljančan. | Foto: Vid Ponikvar "Celotna skupina je sestavljena iz zelo dobrih ekip, precej boljših kot na primer pred tremi leti, če pogledam nazaj. Bomo videli. Kot sem že rekel po našem prvenstvu, tega prvenstva ne bomo več vzeli zlahka, ne bomo podcenjevali nikogar. Imamo dobre hokejiste, verjamem v nas in to, da se bomo uvrstili nazaj v elito," je optimističen Ljubljančan. Foto: Vid Ponikvar

"To bo res kar zanimiva skupina. Nasprotniki ne bodo lahki. Vsa skupina je sestavljena iz zelo dobrih ekip, precej boljših kot na primer pred tremi leti, če pogledam nazaj. Bomo videli. Kot sem že rekel po našem prvenstvu, tega prvenstva ne bomo več vzeli zlahka, ne bomo podcenjevali nikogar. Imamo dobre hokejiste, verjamem v nas in v to, da se bomo uvrstili nazaj v elito," je optimističen Krošelj, ki trenutno išče delodajalca.

Kot pravi, se na novo sezono pripravlja že lep čas: "Skoraj takoj, ko smo končali reprezentančno sezono na Madžarskem, sem se spet posvetil treningom. To je tako, ko ti na koncu sezone nekaj ne uspe, veš, da moraš v prihodnje vedno bolj zagrabiti že od začetka."

Robert Kristan
Sportal Samosvoj Gorenjec, ki je rekel zadnjo, obžaluje eno stvar
Robert Kristan
Sportal Robert Kristan končal kariero: Če nisi stoodstotno pri stvari, nima smisla
Slovenija Francija hokej
Sportal Od Tivolija do Stožic in umika kandidature. Po elito k tekmecu.
slovenska hokejska reprezentanca Gašper Krošelj
Sportal Od tistih, pri katerih veliko "ne štima", do tistih, ki so pisali zgodovino

 

Ne spreglejte