stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 12.12.2017 21:29:41

Novinarji so izbrali: NAJBOLJŠI ŠPORTNIKI Slovenije v letu 2017 so ...

alesfevzer.com
Največ nagrad so pobrali košarkarji.

Najboljša športnika Slovenije v letu 2017 sta košarkar Goran Dragić in alpska smučarka Ilka Štuhec, najboljša ekipa leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) pa je košarkarska reprezentanca Slovenije. To je bila petdeseta podelitev nagrad, prvič je potekala leta 1968, ko sta bila najboljša telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marijana Lubej.

Košarkarji so "pobrali" skoraj polovico nagrad, saj je tretje mesto med posamezniki osvojil Luka Dončić, ki je po atletinji Maruši Mišmaš, motokrosistu Timu Gajserju in športni plezalki Janji Garnbret kot četrti v nizu prejel nagrado za najbolj izstopajočega mladega športnika leta.

Slovenija je na evropskem prvenstvu s srbskim strokovnjakom Igorjem Kokoškovom tekmovanje končala brez poraza. Po prvem osvojenem zlatem odličju za slovenske kolektivne športe na velikih tekmovanjih sta bila v prvo ekipo uvrščena tudi Dončić na svojem prvem nastopu v slovenskem dresu ter kapetan in zvezdnik ekipe NBA Miami Heat Dragić, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca eurobasketa.

stuhec af
alesfevzer.com
Dragić je tako v glasovanju prejel 337 točk, drugi je bil kolesar in nekdanji smučarski skakalec Primož Roglič (162), prek 100 točk pa je dobil le še Dončić, ki navdušuje tudi v dresu Reala. Roglič se je vpisal med zvezde s prvo slovensko etapno zmago na dirki po Franciji in srebrno kolajno v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu na Norveškem. Moška košarkarska reprezentanca Slovenije je prav tako premočno končala v razvrstitvi ekip s 126 točkami, 22 pa jih je zbrala moška rokometna reprezentanca, ki je na začetku leta po čudežnem preobratu na tekmi s Hrvaško prišla do brona na SP.

Štuhčeva je zbrala 376 točk in v točkovanju DŠNS prepričljivo osvojila prvo mesto po sezoni, v kateri je zasedla pred zimo povsem nenačrtovano skupno drugo mesto v svetovnem pokalu, ob nizu zmag pa je med drugim osvojila zlato v smuku na SP v St. Moritzu. Osemnajstletna športna plezalka Garnbretova je za drugo mesto prejela 174 točk in znova končala na odru Cankarjevega doma. Ta pa tudi tretjeuvrščeni judoistki Tini Trstenjak (172) ni neznan, saj lani je bila na najvišjem mestu.

Članki iz rubrike