OI mladih: po Štangarjevi do brona še Nastja Govejšek

Mlada velenjska plavalka se je z osebnim rekordom na 50 metrov delfin veselila bronastega olimpijskega odličja.

Objavljeno
20. avgust 2014 15.56
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Nanjing - Na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nanjingu se slovenska odprava veseli drugega brona v ženski konkurenci. Po judoistki Maruši Štangar se je namreč podvig posrečil tudi plavalki Nastji Govejšek, ki je na 50 metrov delfin s časom 26,70 vknjižila tudi osebni rekord. Premoč je morala priznati zgolj Rusinji Rozaliji Nasretdinovi, najhitrejši že v polfinalu, in Švicarki Svenji Stoffel, od katere jo je ločilo zgolj osem stotink.

»Nastop se mi je posrečil, le prihod v cilj se mi znova ni najbolje izšel,« je poudarila 17-letnica, ki ima za seboj tudi že olimpijsko izkušnjo. »Bila sem pod pritiskom, veliko jih je pričakovalo to kolajno. Zdaj so moja pričakovanja izpolnjena. V prihodnje bo vsak skok v bazen lažji, bolj bom samozavestna. Želim si tudi nadaljevati v takšnem slogu,« je poudarila Velenjčanka, ki bo do konca iger v bazen skočila še trikrat. »Na 50 metrov prosto se lahko prav tako nadejam dobrega rezultata in visoke uvrstitve, na 100 metrov delfin morda nisem najmočnejša, lahko pa - ker sem v formi - odplavam osebni rekord, nato pa me čaka še štafeta na 4 x 100 metrov mešano,« je sklenila Govejškova.

Pugelj in Zarić ob kolajno

Veslača v dvojcu brez krmarja Vid Pugelj in Žiga Zarič sta po veliki nesreči ostala brez kolajne. Pugelj in Zarič sta bila 50 metrov pred ciljem na drugem mestu, nato pa sta zadela bojo in izgubila možnosti za odličje.

"Zadnjih 50 metrov je bilo res na polno, vse sva prehitela, zdelo se mi je, da sva bila celo prva. Nato pa nesrečna boja ... Šla je zlata in srebrna in bronasta medalja,« je pojasnil Pugelj.