Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaos v Manili: košarkarji Filipinov in Avstralije so se tepli, množica je brcala in boksala košarkarja (VIDEO)

Deli na:
Kaos v Manili: košarkarji Filipinov in Avstralije so se tepli, množica je brcala in boksala košarkarja (VIDEO)

Foto: YouTube

Košarkarska tekma v okviru kvalifikacij za SP med Filipini in Avstralijo se ni končala, saj po vsesplošnem pretepu na igrišču ni ostalo dovolj igralcev. Najbolj srborita sta bila igralca iz lige NBA, ki za obračun s tekmeci nista izbirala sredstev. Eden je v nasprotno ekipo zalučal stol, drugi pa se je tekmeca lotil z udarcem z nogo.

Hud pretep je izbruhnil v tretji četrtini, tekma pa se je nadaljevala šele po polurni prekinitvi in potem, ko so sodniki pregledali videoposnetke in izključili skupno kar trinajst igralcev.

Med najbolj aktivnimi v pretepu so bili Thon Maker, trenutno član NBA ekipe Milwaukee Bucks, ter nekdanji NBA-jevec Andray Blatche (Washington Wizards, Brooklyn Nets), ki zdaj igra za Filipine.


Najhuje jo je v pretepu skupil avstralski branilec Nathan Sobey, ki je pristal za košem in katerega se je lotila množica ljudi. Ker je bil oddaljen od avstralske klopi in ker mu soigralci niso mogli priskoči na pomoč, so ga na tleh ležečega brcali, boksali in tolkli s stolom vsi, ki so bili v bližini. Od prostovoljcev, fotografov do gledalcev.

Sobey je nato ob pomoči soigralcem sam vstal in zapustil parket, avstralska košarkarska zveza pa se je po dogodku nemudoma obrnila na svoje veleposlaništvo v Manili oziroma avstralsko vlado, saj se je zbala za varnost igralcev in strokovnega štaba.

Tekma je potekala v Manili pred 55.000 ljudmi, ni pa se končala, ker je domača ekipa po izključitvah ostala z zgolj tremi igralci in še ti so nato v nekaj minutah dobili pete osebne napake.