Ukrajinski mediji: Darijo Srna padel na dopinškem testu

Dopinški prekršek je bil bržčas kriv, da nekdanji hrvaški nogometni kapetan ni igral na zadnji Šahtarjevi ligaški tekmi.

Objavljeno
20. september 2017 13.51
J. P.
J. P.

Zagreb - Po navedbah ukrajinskih medijev naj bi nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance in nosilec kapetanskega traku pri Šahtarju iz Donecka, Darijo Srna, padel na dopinškem preizkusu po uvodnem dvoboju nove sezone lige prvakov pred domačimi navijači proti Napoliju (2:1). O primeru zaenkrat še molčita tako njegov delodajalec kakor tudi Evropska nogometna zveza (UEFA), ki je bila v prvem odzivu skopa: »Dokler ne prejmemo uradnega potrdila naših disciplinskih teles, primerov ne komentiramo.«

Prekaljeni 35-letni desni bočni branilec, ki je do prihoda h Šahtarju davnega leta 2003 nosil majico splitskega Hajduka, je bil v obračunu z Napolijem na igrišču vseh 90 minut, zato pa ga štiri dni pozneje ni bilo niti v kadru v ukrajinskem ligaškem dvoboju z zadnjeuvrščenim Černomorcem iz Odese, ki se je končal brez zmagovalca in brez zadetkov. Portugalski trener Paolo Fonseca je tedaj pojasnil, da mu je dal prosto zaradi izčrpanosti.

Če se bodo navedbe ukrajinskih medijev izkazale za resnične, bi to verjetno pomenilo konec kariere za Srno, ki je v majici Šahtarja v skoraj desetletju in pol zbral rekordnih 526 nastopov. Tudi prejšnji dopinški primer znotraj lige prvakov je bil povezan s hrvaškim nogometom, saj je bil član zagrebškega Dinama Arijan Ademi po predlanskem dvoboju z Arsenalom pozitiven na anabolni steroid stanozolol, po dveletnem suspenzu pa se počasi vrača v tekmovalni pogon.