Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

31

Natisni članek

Marcos Tavares Liverpool UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt

Sreda, 18. 10. 2017, 4.00

12 mesecev

Marcos Tavares

Kapetan Maribora po katastrofi razkril, zakaj so najboljši v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

31

Maribor Liverpool | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

V taboru Mariborčanov so se po rekordnem domačem porazu v ligi prvakov, ko je Liverpool v razprodanem Ljudskem vrtu zmagal s 7:0, drug za drugim zahvaljevali navijačem. Hvaležni so jim, da jim niso obrnili hrbta. Lahko bi jim zamerili številne napake, s pomočjo katerih so spretni Otočani marljivo tresli Handanovićevo mrežo, tako pa so dočakali popolno podporo. "Navijači so fenomenalni," je navdušen kapetan Marcos Tavares.

Slovenski prvak je v torek pokleknil proti Liverpoolu. V prvem polčasu je prejel štiri, v nadaljevanju še tri zadetke. Skupno so rdeči, ki so v Ljudskem vrtu zaigrali v oranžni igralni opremi, dosegli kar sedem golov. S čarobno razliko so ponižali Maribor in mu zadali najvišji domači poraz v evropskih tekmovanjih.

Takšnih napak ne smejo delati

Kapetan Marcos Tavares si ni pripravil zrelejših priložnosti. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kapetan Marcos Tavares si ni pripravil zrelejših priložnosti. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Težko je bilo. Prehitro smo dobili prvi gol, a se učimo. Če bi zdržali do konca prvega dela, rezultat pa bi ostal 0:0, v nadaljevanju zagotovo ne bi izgubili za sedem golov. Upam, da se bomo kaj iz tega naučili in da bo na prihodnji tekmi (v ligi prvakov bo to gostovanje v Liverpoolu, op. a.) boljše. Takšnih napak ne smemo delati, saj te tekmeci hitro kaznujejo. Preveč jih je bilo,'' je priznal kapetan Marcos Tavares. V prvem polčasu je bil edini napadalec Maribora, a ni prejel dovolj uporabnih žog, da bi lahko v kazenskem prostoru gostov sejal večjo nevarnost.

Ta je bila bolj prisotna na drugi strani igrišča, kjer je Liverpool marljivo polnil mrežo gostiteljev. O njegovi moči priča že bežen pogled na statistiko strelov proti golu. Liverpool jo je dobil z 28:5, v strelih na gol pa je razmerje še očitneje v prid angleškemu velikanu (13:2), ki se je izkazal z visoko posestjo žoge.

Zato so najboljši v Sloveniji

Jürgen Klopp se je znesel nad vijolicami. | Foto: Vid Ponikvar Jürgen Klopp se je znesel nad vijolicami. Foto: Vid Ponikvar Edina statistična rubrika, v kateri je Maribor premagal Liverpool, je povezana z vzdržljivostjo in tekalnim delom. Proti Liverpoolu so nogometaši slovenskega prvaka pretekli 112,9 km, igralci angleškega velikana pa skoraj dva kilometra manj (111,1 km).

''Navijači so videli, da smo se borili do konca. Ne le jaz, ampak celotna ekipa. Zato so nam zaploskali. Skušal sem zadržati žogo, a ni šlo. Razlika med kluboma je zelo velika,'' je Tavares vesel, da navijači nočejo pokvariti sezone, v kateri se Maribor ponovno druži z evropsko elito.

"Navijači so fenomenalni. Rekli so, da bodo z nami v dobrem in slabem, ob zmagah in porazih, to dela razliko. Zato smo najboljši v Sloveniji. Navijačem kapo dol. Gremo naprej, to ni konec sveta ali življenja. To je le ena tekma, iz katere se lahko marsikaj naučimo za naprej," se zahvaljuje navijačem. Mariborčani so jim zelo hvaležni, zlasti kapetan, ki je velikokrat v karieri dosegal odločilne zadetke, tokrat pa sta njegova strelska topova mirovala. 

"To ni konec sveta," sporoča mariborski kapetan. | Foto: Sportida "To ni konec sveta," sporoča mariborski kapetan. Foto: Sportida

''To je moj najhujši poraz v karieri. Upam, da ne bom več doživel kaj podobnega. Bo pa danes zelo težko zaspati,'' se Tavares počasi v mislih že pripravlja na nove izzive. Naslednji bo konec tedna, ko čaka Mariborčane dvoboj z zadnjeuvrščenim Ankaranom.

Ne spreglejte