Ryderjev pokal: Evropa le še točko zadaj

Po polovici drugega dne Ryderjevega pokala v golfu ameriška selekcija proti evropski vodi z zgolj še 6,5:5,5.

Objavljeno
01. oktober 2016 23.05
SPO-GLF-MAJ-2016-RYDER-CUP---AFTERNOON-FOURBALL-MATCHES
J. P.
J. P.

Minneapolis - Po polovici drugega dne Ryderjevega pokala, tradicionalnega dvobojevanja ameriške in evropske selekcije v golfu, domača zasedba na igrišču Hazeltine pri Minneapolisu proti ekipi stare celine vodi s 6:5:5,5. Evropejci, sicer branilci lovorike, so tako še nekoliko znižali zaostanek za tekmeci iz ZDA.

Tekmovanje se je v petek začelo z izmeničnim udarjanjem, po katerem so gostitelji zelo udobno ušli s 4:0, nadaljevalo pa s t. i. »najboljšo žogico«, po kateri so Evropejci ujeli priključek in znižali na 3:5. Enak sistem igre ekipi ponavljata tudi danes, jutri bo na sporedu dvanajst posamičnih dvobojev, konec pokala bo v noči na ponedeljek po slovenskem času.

V današnjem izmeničnem udarjanju so točke za Evropo zbrali Rory McIlroy in Thomas Pieters z zmago proti Philu Mickelsonu in Rickieju Fowlerju, Justin Rose in Chris Wood proti Jimmyju Walkerju in Zachu Johnsonu ter Sergio Garcia in Rafa Cabrera Bello, ki sta igrala neodločeno s Patrickom Reedom in Jordanom Spiethom. Edino ameriško zmago sta proti Henriku Stensonu in Mattu Fitzpatricku vpisala Brandt Snedeker in Brooks Koepka.