V polfinalu pokala konfederacij pričakovano še Nemčija in Čile

Pokal konfederacij se preveša v odločilni del, kjer bodo igrali še nogometaši Nemčije in Čila. 

Objavljeno
25. junij 2017 21.45
SOCCER-CONFEDERATIONS-CHL-AUS/
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Moskva - Nemška in čilska nogometna reprezentanca sta zadnji polfinalistki nogometnega pokala konfederacij v Rusiji. Nemci so v zadnjem, 3. krogu v skupini B v Sočiju premagali Kamerun s 3:1, Čilenci pa so v Moskvi igrali 1:1 z Avstralijo. Čile bo v sredo v polfinalu igral proti Portugalski, Nemčija pa dan pozneje proti Mehiki.

Dvoboj v Sočiju med Nemčijo in Kamerunom v prvem polčasu ni ponudil zadetkov, ob večji posesti žoge pa so si več priložnosti priigrali Nemci. Velja omeniti predvsem dve, in sicer tisto iz 21. minute, ko je Emre Can za malo zgrešil s približno 20 metrov, in tisto iz 23. minute, ko je Joshua Kimmich z glavo iz bližine prav tako zgrešil cilj. Kamerunci so si najlepšo priložnost priigrali ob koncu polčasa, ko je Andre-Frank Zambo Anguissa prišel do strela po podaji z leve strani, a je bil Marc-Andre ter Stegen pripravljen in jo žogo odbil čez gol.

V uvodu drugega dela pa so Nemci pritisnili in povedli v 48. minuti. Julian Draxler je žogo s peto lepo podal do Kerema Demirbaya, ki je zadel z močnim strelom z roba kazenskega prostora. Zatem sta neuspešno obetavni akciji končala Kimmich, čigar strel je kamerunski vratar Fabrice Ondoa obranil, ter Timo Werner, ki je zgreši cilj iz bližine. V 65. minuti je Ernest Mabouka dobil rdeči karton zaradi prekrška, tako da so Kamerunci nadaljevali le z deseterico.

Že v 66. minuti so Nemci unovčili številno prednost, ko je po podaji Kimmicha z desne strani z glavo zadel Werner. Kamerunci so sicer v 79. minuti znižali na 1:2, ko je z glavo iz bližine zadel Vincent Aboubakar, toda že dve minuti pozneje je na drugi strani Werner z drugim golom na tekmi potrdil polfinale. V 89. minuti je pred vratarja Kameruna prišel še Amin Youbnes, a nekoliko z leve strani izgubil dvoboj, tako kot nekaj trenutkov pozneje.

V Moskvi pa so prvi polčas dobili Avstralci. Ti so posest žoge v dobršni meri prepustili Čilencem, ki pa so prišli le do ene lepe priložnosti v prvih 45 minutah. Že v osmi minuti je Arturo Vidal streljal proti desni vratnici, toda z izjemno obrambo se je izkazal vratar Avstralcev Mathew Ryan. Ob koncu polčasa pa so dvakrat zagrozili tudi »socceroos«, natančneje James Troisi. Najprej je v 36. minuti je streljal proti levi strani vrat, a je bil Claudio Bravo pripravljen, šest minut pozneje pa je slednji klonil po dvoboju ena na ena in strelu pod prečko.

Avstralci so imeli v drugem polčasu prvi priložnost, v gneči je v 52. minuti z glavo streljal Tomi Juric, a je Bravo žogo z nogama odbil. V 68. minuti so Čilenci izenačili, potem ko se je med strelce vpisal Martin Rodriguez po podaji z glavo Eduarda Vargasa. Slednji je znova lepo podal v 70. minuti, takrat do Alexisa Sancheza, ki pa je s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj.