Lochte zaradi sina preložil vrnitev

Brazilsko pravosodje je zaustavilo kazenski postopek zoper trofejnega ameriškega plavalnega asa po škandalu v Riu.

Objavljeno
15. julij 2017 11.09
J. P.
J. P.

Los Angeles - Trofejni ameriški plavalni as Ryan Lochte bi se moral ta konec tedna na mitingu v Los Angelesu vrniti v tekmovalni pogon po odsluženem desetmesečnem suspenzu zavoljo olimpijskega škandala, ki ga je zakuhal v Riu, a je težko pričakovani nastop odpovedal, saj, po lastnih besedah, ni mogel trenirati po načrtih zaradi junijskega rojstva prvorojenca Caidena.

»Družina je moja prioriteta, moj osnovni plavalni cilj pa je vrniti se v tekmovalno formo do prihodnje sezone,« je pojasnil 32-letnik, zaročen z nekdanjo Playboyevo zajčico Kaylo Rae Reid, ki bi moral v Los Angelesu nastopiti na 50 in 100 metrov prosto in 200 metrov mešano. Kot poudarja sam, se želi uvrstiti v ameriško olimpijsko odpravo za Tokio 2020.

Dobitnik dvanajstih olimpijskih odličij, od tega šestih najžlahtnejšega leska, se je lani z reprezentančnimi kolegi Gunnarjem Bentzem, Jackom Congerjem in Jamesom Feigenom po prekrokani noči neprimerno vedel do varnostnikov in uničeval inventar na bencinski črpalki v Riu, nato pa podal lažno prijavo, češ da so bili plavalci žrtve oboroženih roparjev.

Ameriški olimpijski komite je bil do zvezdnika neusmiljen in ga je kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopanja, škandal pa je skorajda zanetil tudi mednarodni spor med Brazilijo in ZDA. Se je pa Lochte danes razveselil novice, da je brazilsko pravosodje zaustavilo kazenski postopek zoper njega, kar je za tamkajšnje medije potrdil tudi plavalčev odvetnik Jeff Ostrow