900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
3 12.12.2017 22:24:35

Ogrevana igrišča, fitnes, tribune, hotel … Da, vse to bo imela NAJSODOBNEJŠA nogometna akademija v Sloveniji

Arsen Perić
Obetavni igralci bodo imeli vrhunske pogoje za delo in svoj razvoj.

Ni jih malo, ki se sprašujejo, kdaj bo zaživela tako zelo pričakovana nogometna akademija v Lendavi, za gradnjo katere je madžarska vlada že pred časom namenila kar dva milijona evrov. Dolgo se zadeve niso premaknile z mrtve točke in pesimisti so že bili prepričani, da iz vsega skupaj ne bo nič, toda medtem se je vendarle začelo dogajati in bolj ali manj je jasno, da bodo pod vinogradi dobili sodobno akademijo, ki bo primerljiva s tistimi v najbolj razvitih nogometnih državah.

Kot je znano, je bil osrednji del akademije najprej predviden v neposredni bližini lendavskega stadiona, toda zdaj je že jasno, da zaradi neurejenega lastništva zemljišča takšen scenarij ni uresničljiv, po zadnjih podatkih naj bi jo zgradili na območju med Termami Lendava in vasjo Trimlini. Lastništvo tega območja je razdeljeno med Savo Turizem, ki ima štiri hektarje zemlje, in lendavsko občino, ki je lastnica petih, v prostorskih aktih pa je to območje namenjeno turistični in športni dejavnosti. "To območje je sprejeto kot ustrezno za projekt, vendar konkretnih dogovorov še ni bilo," je razkriva Igor Magdič, član upravnega odbora Nafte 1903 in direktor v Savi Turizem.

Sodeč po idejnih načrtih, naj bi akademija imela najmanj štiri igrišča. Tri z naravno travo in eno z umetno podlago, dve bosta razsvetljeni, ob enem bodo tribune za namen prijateljskih tekem, dve površini bosta ogrevani. Zraven bodo kakopak tudi slačilnice, fitnes in še nekatere vsebine, potrebne za vrhunsko pripravo športnikov, prav tako je v načrtu manjši hotel oziroma internat s 15 sobami za dve osebi in dva tisoč kvadratnih metrov pisarniških prostorov. Takšen projekt vsekakor predstavlja izjemno velik zalogaj, toda v Lendavi so prepričani, da ga bodo kmalu uresničili.

Članki iz rubrike