V nedeljo, 19. novembra, ne zamudite ...

Priporočamo doku Pod svetlim soncem, ki pokaže, kaj se skriva pod fasado Severne Koreje. In še zadnji namig za Liffe.

Objavljeno
17. november 2017 17.05
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Smučarski skoki (M): TVS 2 ob 14.45

Nordijsko smučanje. Svetovni pokal. Prenos iz Visle.

Po uvodni ekipni tekmi bo na vrsti še posamična. Trener slovenske reprezentance Goran Janus pravi, da je želja za Vislo le miren in sproščen začetek sezone.

  • Wall Street: Denar nikoli ne spi: Planet Tv ob 20.00

Vikendova ocena: ★★★★

Wall Street: Money Never Sleeps. ZDA, 2010. Režija: Oliver Stone. Igrajo: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin. Drama. 134 min.

Potem ko je osem let preživel v zaporu zaradi finančne goljufije, mora nekdaj uspešni bankir Gordon Gekko začeti znova. Njegova idealistična hči Winnie je medtem izgubila stik z očetom, za katerega meni, da je sebičen, grabežljiv in brez moralnih vrednot.

  • Pod svetlim soncem: TVS 1 ob 22.45 (PREMIERA)

V paprscích slunce. Koprodukcija, 2015. Režija: Vitalij Manski. Dokumentarni film. 116 minut.

To naj bi bil film o idealnem življenju v idealni državi - Severni Koreji. Vidimo dekle v idealni šoli, hčerko idealnih staršev, ki živijo v idealnem stanovanju v središču glavnega mesta, zaposleni pa so v idealni tovarni. To je dokumentarni film o življenju v eni najhujših diktatur na svetu.

Ruskega režiserja Vitalija Manskega so mala Li Zin-mi in njeni starši vodili na vnaprej določene kraje v Pjongjangu, kjer bi posnel film, v katerem bi bil vsak kader ideološko neoporečen. A Manski je pustil kamero, da je tekla tudi po tem, ko so že posneli predvidene »idealne« kadre in pokazalo se je, kaj se skriva pod fasado: učenci so le s težavo ostajali budni med poukom, odrasli niso znali skriti izčrpanosti in tesnobe. Manski je nameraval posneti film o resnični Koreji, a našel je samo mit o resničnem življenju.

Vikendov namig za današnji Liffe:

  • Rdeči krog (Le cercle rouge)

Zadnji dan festivala je na sporedu ponovitev še cele vrste uspešnic, med drugim Zabava, Oblika vode, Trije plakati pred mestom in Srečni konec. A če niste kupili vstopnic v predprodaji, boste morali počakati, da pridejo na redni sporedu. Zato pa ne boste imeli kmalu priložnosti na velikem platnu videti francoske noir klasike Rdeči krog, v katerem Alain Delon igra zločinca, ki prvi dan po izhodu iz zapora že pripravi načrt za naslednji rop.

Film je na sporedu ob 21. uri v dvorani Slovenske kinoteke.

  • Rudi Bučar in Istrabend: Sng Drama, Ljubljana
  • Dekliščina: Špas teater, Mengeš

Novo komedijo režira Violeta Tomič, igrajo pa Maja Martina Merljak, Urška Vučak Markež, Tadej Pišek, Lara Janković ...