1. SNL: Olimpija četrtič zapored premočna za Koper

Nogometaši Olimpije ostajajo neporaženi tudi po petem dvoboju nove sezone slovenskega prvoligaškega tekmovanja.

Objavljeno
28. avgust 2014 02.05
ace-nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - Nogometaši Olimpije ostajajo neporaženi tudi po petem dvoboju nove sezone slovenskega prvoligaškega tekmovanja. V zaostali tekmi drugega kola so namreč na vročem gostovanju na Obali z 2:1 (1:0) odpravili Luko Koper in se vrnili na drugo mesto razpredelnice, za vodilnimi Domžalami pa - ob obračunu manj - zaostajajo pet točk.

Koprčani so proti zmajem vpisali še četrti zaporedni poraz, drugega zapored pred domačimi navijači. Razplet se je nakazoval že po treh minutah igre, ko so gostje iz Ljubljane že prešli v vodstvo. Aleksandar Rodić je v kazenskem prostoru žogo z glavo lepo spustil do Nika Omladiča, ki se je posmehnil tekmečevi obrambi in z natančnim diagonalnim strelom v desni spodnji kot matiral Božidarja Radoševića.

Primorci so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje, a so bili neučinkoviti. To je v 77. minuti kaznoval mladinski reprezentant Andraž Šporar po solo prodoru, ki ga je začel še na svoji polovici igrišča, nato pa sam pritekel pred čuvaja koprske mreže, ga preigral in rutinirano povišal vodstvo Olimpije. V zadnjih izdihljajih dvoboja je pritisk domačih kronal Mitja Lotrič, ki je izkoristil močan predložek Domna Črnigoja in s peto iznajdljivo zatresel mrežo, kar pa je bilo premalo za kaj več kot le častni gol Koprčanov.

Luka Koper : Olimpija 1:2 (0:1)

Koper, štadion Bonifika, gledalcev 800, sodnik Mertik (Odranci).

Strelci: 0:1 - Omladič (3.), 0:2 - Šporar (77.), 1:2 - Lotrič (90.).

Luka Koper: Radošević, Gregorič (od 71. Žibert), Blažič, Guberac, Lotrič, Ivetić, Halilović, Štulac, Črnigoj, Štromajer, Pučko.

Olimpija: Šeliga, Jović, Matić, Šporar, Vukćević, Golubar (od 17. Božič), Delamea, Omladič (od 85. Đurković), Bajrić, Rodić (od 47. Burgič), Mitrović.