Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.11.2018 21:42:40

PRIBIJALI so ga na križ, on pa je vsem ODGOVORIL TAKOLE!

Reuters
Nemški teniški igralec Alexander Zverev je zmagovalec zaključnega turnirja sezone ATP v Londonu.

V velikem finalu je presenetil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića s 6:4 in 6:3.

Zverev je šele drugič v karieri nastopil na turnirju najboljših osmih igralcev sezone in prvič igral v finalu. Proti Đokoviću, ki bo sezono navkljub porazu končal na prvem mestu lestvice ATP, je prišel do desetega naslova oziroma petega v letošnji sezoni.

Srb je pokazal eno najslabših predstav v zadnjem obdobju, Nemec pa eno boljših. Za slavje, zadnjo točko je osvojil z izjemnim udarcem, po katerem je od sreče padel na tla, je potreboval eno uro in 21 minut. Zverev je bil boljši v prav vseh statističnih kategorijah.

Đoković je v finalu lovil izenačenje rekorda Švicarja Rogerja Federerja, ki po današnjem finalu ostaja edini teniški igralec s šestimi končnimi zmagami na zaključnem turnirju sezone. Kmalu mu je postalo jasno, da bo Zverev nocoj trd oreh. V deveti igri prvega niza je Nemcu uspel break, do zmage v prvem nizu je prišel na krilih glasnih navijačev in s tremi asi.


Zverev je že na začetku drugega niza hitro spet prišel do breaka, prvega nosilca in igralca sveta pa pahnil v težave, iz katerih Đoković ni znal splezati.

"Zverev je igral povsem drugače, kot pred dnevi v skupinskem delu. Zaslužil si je zmago. Še vedno je mlad, že pa ima izjemno kariero. Želim mu vse najboljše. Upam, da bom igral še veliko let in se meril z vsemi temi mladimi igralci," je med drugim povedal Đoković.

"Težko opišem občutke. To je moja največja zmaga. Najprej želim čestitati Novaku. Tu je izgubil eno tekmo, na mojo srečo proti meni. Z Novakom sva veliko govorila, ne samo o tenisu, tudi o drugih stvareh. Ne bom vam razlagal, o katerih. Z mano je delil nekaj naslovov. Cenim, da mi je dovolil zmagati," je bil dobre volje Zverev, ki so ga po polfinalni zmagi nad Federerjem mnogi pribijali na križ zato, ker je v nekem trenutku ustavil igro, ko je pobiralcu žog ta ušla.

* Izid:
- London, zaključni turnir ATP (8,5 milijona dolarjev):
Alexander Zverev (Nem/3) - Novak Đoković (Srb/1) 6:4, 6:3.

Značke: tenis, atp, zverev, đoković

Članki iz rubrike