Šport > Nogomet
52 ogledov

Maribor v soboto za biti ali ne biti

Denis Šme, podpis pogodbe Reševalni pas/Twitter
V taboru slovenskega državnega prvaka so po remiju s Celjem (0:0) osredotočeni na večni derbi z Olimpijo, ki bi lahko odločilno vplival na razplet letošnje sezone.

V 33. krogu Prve Lige TS se bosta v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor.

Ljubljančani imajo na ligaški lestvici tri točke prednosti pred branilci naslova, z morebitno zmago na večnem derbiju pa bi vijoličastim pobegnili na šest, kar bi bila lepa iztočnica, da se pod vodstvom italijanskega stratega Rodolfa Vanolija okitijo s prvo ligaško zvezdico po letu 1995.

''Prišli smo v Celje po zmago, zato ostaja določen grenak priokus, ker nismo bili učinkoviti. Imeli smo določeno posest, si ustvarjali priložnosti, toda zmanjkalo nam je natančnosti pri zadnjih podajah, zaključkih in žoga ni hotela v gol,'' je sobotno dogajanje ocenil Denis Šme.

''Ta teden je zdaj najpomembnejši za nas, moramo strniti vrste, da se na najboljši način pripravimo na gostovanje v Stožicah. Želja je velika, naslov prvaka je naš glavni cilj, žal pa nam ne gre po načrtih in željah. Želeli smo pobirati točke v prejšnjih dvobojih, da pridemo samozavestni na derbi. Ni se nam izšlo, a boj ni izgubljen. V Stožicah ni več preračunljivosti, tri točke so zdaj nuja,'' je dodal Šme, ki meni, da večni derbi ne bo podal odgovora na vprašanje o slovenskem državnem prvaku za sezono 2015/2016.

''Na odločitev bo treba počakati do 21. maja. Tudi po derbiju bo na voljo še devet točk, to je ogromno. Toda ne ukvarjamo se z izračuni, gledamo le nase in na naše obveznosti. Vse bomo storili, da zmagamo v vseh štirih tekmah do konca sezone,'' je zaključil nogometaš Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.