Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.10.2018 22:47:38

Francozi še poglobili krizo Nemcev

Svetovni prvaki, nogometaši Francije, so v četrtem krogu lige narodov z dvema zadetkoma in z 2:1 premagali Nemce, katere so nasledili na vrhu sveta na letošnjem prvenstvu v Rusiji. Do presenetljive druge zmage v treh dneh na mednarodnih tekmah je prišel Gibraltar, ki je bil po preobratu z 2:1 boljši od Liechtensteina.

V ligi A je bil nocoj na sporedu le en obračun, v Parizu sta se udarila svetovna prvakinja iz leta 2014 Nemčija in zmagovalka mundiala 2018 Francija. V zanimivi tekmi je v 14. minuti z enajstmetrovke zadel Toni Kroos za vodstvo elfa, galske peteline je v 62. minuti po lepem strelu z glavo vrnil med žive Antoine Greizmann. V 79. minuti so Francozi prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Greizmann.

V ligi B je Ukrajina z 1:0 premagala Češko in vpisala še tretjo zmago na tretji tekmi, Wales pa z 1:0 Irsko.


V ligi C sta bili dve tekmi, obe v "slovenski" skupini. Norveška je po Sloveniji premagala še Bolgarijo, v 31. minuti je Skandinavce v vodstvo popeljal Mohamed Elyounoussi, na koncu se je izkazalo, da je bil to odločilni gol.

Slovenija je v Stožicah remizirala proti Cipru. Za ciprsko vodstvo je poskrbel Fotis Papoulis z golom v 37. minuti, za 1:1 je zadel Nejc Skubic v 83. minuti.

V ligi D je Kazahstan s 4:0 ugnal Andoro, Armenija pa z enakim izidom Makedonijo. Gibraltar je prišel do še druge zmage v treh dneh na mednarodnih tekmah, tokrat je z 2:1 premagal Liechtenstein, ki je ob polčasu vodil z 1:0. Gruzija je bila s 3:0 boljša od Latvije.

Značke: nogomet, liga narodov

Članki iz rubrike