Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 27.07.2016 08:33:16

Lahko Jug iz gola izrine enega od portugalskih junakov iz Francije? (video)

Profimedia
Na prijateljski tekmi med Sportingom in Villarrealom je blestel slovenski vratar Ažbe Jug.

Leta 1971 je beograjska Crvena zvezda postala eden tistih klubov, ki so osvojili pokal za tako imenovano Trofeo Iberico, letos so se do gromozanskega pokala dokopali pri španskem prvoligašu Villarrealu. Slovenskega reprezentanta Bojana Jokića ni bilo niti v kadru rumene podmornice, saj naj bi si iskal novega delodajalca, je pa zato na sicer prijateljski tekmi blestel nekdo drug iz Slovenije. Natančneje Ažbe Jug, ki je bil najzaslužnejši za to, da so Španci proti Sportingu iz Lizbone slavili šele po enajstmetrovkah.


Redni del obračuna se je končal z 0:0, Mariborčan na začasnem delu na Portugalskem je že v prvem polčasu postregel s tremi odličnimi obrambami. Tudi pri strelih z bele točke je mojstrsko ubranil enega od strelov Villarreala, toda to ni bilo dovolj, da bi bil Sporting na koncu tisti, ki bi slavil. Kljub temu je vratar s 45-milijonsko odkupno klavzulo navdušil in sprožil zanimivo debato: ali lahko iz gola izrine vratarja številka ena?

Kljub dobri predstavi se to zdi zelo težka naloga. Prvi golman Sportinga je namreč Rui Patricio, 28-letnik, ki je že celo kariero član zeleno-belih. Rui Patricio je bil eden od junakov Portugalske na evropskem prvenstvu v Franciji, zato se zdi, da je edina možnost za Juga ta, da reprezentant zapusti Lizbono. Menda to ni povsem nemogoče.

Članki iz rubrike