Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
20 15.11.2017 15:40:54

Darko Milanič pred derbijem udaril po mizi: Mi smo favoriti! Če na prvi tekmi ne bi gledal izida, ...

Drago Wernig - TAKA
V petek ob 20.20 bosta 16. krog Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu odprla Maribor in Olimpija. Ljubljančani so pred dnevi na prvi četrtfinalni tekmi pokala doma premagali Štajerce s 3:0. Kljub temu bo tokrat vloga favorita po mnenju trenerja Maribora Darka Milaniča na strani vijolic.

"Definitivno smo mi favoriti. Smo državni prvaki, igramo v ligi prvakov in igramo doma," je odločno dejal Milanič na novinarski konferenci. Tega zadnji poraz v Ljubljani ne skrbi preveč. "Če pogledamo to sezono, nam je nekajkrat spodrsnilo, ampak nismo padli. V Ljubljani je bil načrt drugačen, vendar bomo z izkušnjami nabrali dovolj energije, ki nas bo pripeljala do zmage. Kar zadeva psihološko stanje, je dobro, naboj je zelo visok," poudarja Milanič.

Ta ima sicer nekaj težav z zdravjem v ekipi. Tako te dni ni vadil Aleksandar Rajčević, že dlje časa z ekipo ne vadita Luka Zahović in Denis Šme, se pa po reprezentančnih obveznostih v ekipo vračata Martin Kramarič in Valon Ahmedi, med vratnicama bo spet izkušeni Jasmin Handanović. "V celoti gledano je stanje dokaj dobro. Mislim, da smo pripravljeni," pravi Milanič, ki izpostavlja, da bo treba omejiti individualne napake predvsem v obrambi.



"Tekma v Ljubljani je bila zelo specifična, videli smo, kako se oni branijo. Tu bomo skušali iskati še druge rešitve, da bi lažje prišli do gola, čeprav smo se že takrat zavedali, da ne bomo imeli veliko priložnosti. Po drugi strani pa je jasno, da bomo morali biti bistveno bolj agresivni, ko bo tekmec pred našimi vrati, tega nismo dobro izvajali na prvi tekmi. Če na omenjeni tekmi ne bi gledal izida, bi videl, da smo imeli posest žoge, da smo prevladovali, da smo želeli igrati napadalen nogomet, toda to ni dovolj. Za zmago se moraš tudi dobro braniti," meni Mariborov strateg, ki rešitev za preboj čvrste Olimpijine obrambe vidi v kakovostnem vključevanju, kakovostnem podajanju in prilagodljivosti. "Saj vemo, kako nevarni so lahko njihovi napadi. Ni jih veliko, ampak so zelo nevarni," še pravi Milanič.

Olimpija in Maribor sta sicer po 15 krogih še neporažena, imata enak točkovni izkupiček (37), zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih pa vrh lestvice zasedajo Ljubljančani. A ti Maribora niso premagali že na zadnjih osmih ligaških tekmah, trikrat so zmagali Mariborčani, petkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike