požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

tu
tu
0 24.06.2017 14:19:44

Nizozemec si je izmislil novi udarec, teniška javnost navdušena (video)

Reuters
Robin Haase je nizozemski teniški igralec, trenutno številka 43 na svetu, v teh dneh pa je zaradi nenavadnega udarca v dvoboju z Richardom Gasquetom doživel svojih pet minut slave.

Pri tridesetih bržčas je za teniške višave bržčas že prepozno. No, nikoli se ne ve, vendar doslej Haase dlje kot do 3. kroga na turnirjih za grand slam še ni prilezel. Leta 2011 je zmogel čez drugi krog Avstralije in Wimbledona, to pa je tudi vse.


V minulih dneh se je potil na travnatih igriščih nemškega Halleja, tradicionalni uverturi za Wimbledon. Čeprav je četrtfinalni dvoboj s Francozom Gasquetom izgubil, je sredi dvoboja dosegel točko, ki ga je ponesla v svet. Na uradni spletni strani mednarodne teniške zveze so celo zapisali, da si je Nizozemec izmislil nov udarec. Inovator, torej...

Čista improvizacija. Med eno od daljših izmenjav žogice je Haase na skrajšano žogico svojega tekmeca stekel proti mreži, potem pa nepričakovano obrnil glavo loparja in žogico udaril od spodaj, povsem presenetil Francoza in dosegel točko. Da se je zgodilo nekaj nenavadnega, je bilo jasno obema, Haase se je z dvignjeno dlanjo opravičeval, Gasquet pa se je le smehljal.

Značke: robin-haase, tenis, halle

Članki iz rubrike