Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 29.05.2017 20:12:19

Slovenci dobili svojega predstavnika v premier ligi!

Reuters
Premier liga je dobila novega člana. Nogometaši Huddersfield Towna so si v kvalifikacijah zagotovili prvi nastop v elitni druščini angleških moštev, kar za ta klub pomeni vrnitev med najboljše po dolgih 45 letih.

V kvalifikacijah za premier ligo so odločale enajstmetrovke, na tekmi z Readingom pa je odločilno zadel Christopher Schindler, izid 4:3 po strelih z bele točke pa je po neodločenem izidu 0:0 na Wembleyju v rednem delu v elito popeljal izbrance trenerja Davida Wagnerja. Ti so sicer pri strelih z bele točke že zaostajali z 1:3, a so njihovi tekmeci nato zapravili zadnji dve, Huddersfiled pa je svoje zadnje tri izkoristil in zmagal.

Huddersfield še nikoli ni igral v premier ligi, nazadnje, ko je bil klub v prvi ligi, se leta 1972 namreč tekmovanje najboljših angleških klubov še ni imenovalo tako. Postal pa je 49. klub z udeležbo v premier ligi, kjer smo zdaj tudi Slovenci dobili svojega predstavnika. Član novopečenega člana angleške elite je namreč tudi Jon Gorenc Stanković, vendar se je za našega mladega reprezentanta sezona zaradi hude poškodbe kolena končala že pred časom.

gorenc stankovic
Navijači Huddersfielda upajo, da bo uvrstitev kluba iz Yorkshira med najboljše spet oživila nekdanjo slavo. Zlata leta kluba so sicer že precej oddaljena, a davnega leta 1926 je bil Huddersfield prvi angleški klub s tremi zaporednimi naslovi prvaka. Res pa je, da je bil tisti iz sezone 1925/26 tudi zadnji v njegovi zgodovini. V svoji zbirki ima še pokal FA iz leta 1922, zadnjič pa je bil v igri za kakšno lovoriko v sezoni 1933/34, ko je bil drugi v prvenstvu, ter leta 1938, ko je izgubil finale pokala.

Premier liga ima tako že vse člane za sezone 2017/18, pred Huddersfieldom sta si uvrstitev neposredno priigrala najboljša drugoligaša Newcastle in Brighton.

Članki iz rubrike