mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

až
0 22.06.2018 07:42:36

KAJ MENJAVA za Dončića pomeni v smislu ambicij? Uf, če jim uspe, kar so si zastavili, SE MORATE BATI DALLASA

Dallas Mavericks
Luka Dončić je z odhodom v Dallas začel premikati nekatere kose sestavljanke, s katerimi želi Mark Cuban v Teksasu znova sestaviti šampionsko moštvo.

Kaj Dončićeva odločitev pomeni za njegov novi klub? Koga bodo pripeljali, v katero smer plujejo? Na te odgovore ni bilo treba dolgo čakati. 

Dallas je z menjavo, ko je v Atlanto poslal Traea Younga in bodoči izbor v prvem krogu nabora, v zameno pa dobil Luko Dončića, pridobil na branilskih pozicijah. Pri Mavericskih imajo že tako odličnega mladega Dennisa Smitha mlajšega, ki je moral v prvi sezoni prevzeti kar preveč organizatorskih vlog, dokler ga ni malce razbremenil Jose Barea.

Zdaj bo ob Dončiću lahko zacvetel v polnem sijaju v igri, ki jo najbolje igra, torej na poziciji 2, kjer lahko izkoristi svoje atletske sposobnosti in zaključuje v prodorih. Z Luko na parketu bo zanj še več prostora, saj Dončić operira iz pick & rolla in vedno najde razpoložljivega igralca, ki bo največkrat zagotovo Dennis Smith ml.

Odločitev Dallasa, da na naboru zasleduje Luko Dončića pa pomeni tudi, da bodo lahko na prostem trgu končno dobili odličnega centra, ki jim manjka v postavi. Pred leti so skušali dobiti DeAndreja Jordana, a je ta pod pretvezo šampionske ekipe v Los Angelesu pri Clippersih ostal v mestu angelov, zdaj pa bo več kot očitno pripravljen zapustiti moštvo.

Tu je seveda še DeMarcus Cousins, za mnoge najboljši center lige, ki pa okreva po strgani ahilovi tetivi, ki jo je utrpel pri New Orleansu, ko je igral v navezi z Anthonyjem Davisom. To sta dva kosa sestavljanke, ki ju Dallas želi zasledovati od prvega julija dalje in ki bi takoj spremenila franšizo v kandidata za končnico.

V moštvu sta kot izkušena igralca tudi Harrison Barnes in Wesley Matthews, ki bi v tem primeru zapolnila mesti na poziciji krilnega centra in trojke, s čimer Dallas dobi zares vrhunsko prvo peterko, vse pa je seveda odvisno od tega, kdo bi utegnil pri Mavericksih zaigrati na centrskem položaju. Barnes in Matthews imata dovolj izkušenj in znanja, da bi utegnila skupaj z mladim branilskim parom tvoriti dobro jedro za njun napredek tudi brez elitnega centra, toda v Dallasu so prepričani, da lahko pridobijo usluge enega od obeh centrov, ki bi moštvo takoj dvignil v igri za končnico. 

Dallas bi tako lahko zaigral v zavidljivo dobri prvi peterki: Dončić, Smith ml, Matthews, Barnes in Jordan ali Cousins, s klopi pa bi prihajali Barea, Kleber, Nowitzki in ostali. Ni slabo, mar ne?

Članki iz rubrike