Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
10.18

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

LeBron James Stephen Curry Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 19. 1. 2018, 10.18

6 let, 3 mesece

All stars tekma

Dragić ni zbral dovolj glasov, kapetana James in Curry

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

LeBron James (Cleveland) in Stephen Curry (Golden State) sta vodilna v glasovanju navijačev za začetni peterki na tekmi zvezd all-star, zato bosta kapetana ekip na spektaklu, ki bo 18. februarja. Največ glasov med vsemi je prejel James, štirikratni najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva NBA, za katerega je glasovalo več kot 2,6 milijona ljudi.

Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Goran Dragić (Miami) ni bil med dvajseterico z največ glasovi. Na vzhodu je osvojil 13. mesto. Zbral je kar 63.387 glasov.

Največ glasov je zbral LeBron James, ki bo lahko izbiral prvi, ko bosta kapetana izbrala moštvi med danes izbranima desetericama v vsaki konferenci ter rezervami, ki jih bodo izbrali trenerji. Zvezdnik prvakov lige Stephen Curry je prejel največ glasov v zahodni konferenci, več kot 2,3 milijona. Kapetana bosta pri sestavi svoje ekipe lahko izbirala košarkarje tako iz vzhodne kot zahodne konference. S tem se odpira možnost, da bi Dragić prvič v karieri nastopil na tekmi največjih zvezdnikov v ligi NBA. To bi bila izjemna čast za slovensko košarko in Ljubljančana, ki mu gre v tej sezoni odlično z Miamijem.

Kdo je zbral največ glasov?

Soigralca Stephen Curry in Kevin Durant bosta skupaj zaigrala tudi na tekmi zvezdnikov. | Foto: Reuters Soigralca Stephen Curry in Kevin Durant bosta skupaj zaigrala tudi na tekmi zvezdnikov. Foto: Reuters James bo še 14. zapored nastopil na tekmi zvezd. Poleg njega so največ glasov na vzhodu od navijačev, igralcev inn medijev prejeli Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kyrie Irving (Boston), DeMar DeRozan (Toronto) in Kamerunec Joel Embiid (Philadephia).

Na zahodu pa so to Curryjev soigralec Kevin Durant, James Harden (Houston) in dva košarkarja New Orleansa, Anthony Davis in DeMarcus Cousins.

V torek bodo košarkarje za tekmo zvezd imenovali še trenerji, končni ekipi pa bodo imenovali čez teden dni, ko bosta svoj izbor opravila tudi oba kapetana James in Curry. 

Ne spreglejte