Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 30.04.2016 13:03:10

Crotone se je prvič v zgodovini uvrstil v serie A (video)

vszi
Današnji generaciji nogometašev Crotoneja je uspel veliki met, klub jim je namreč prvič v zgodovini uspelo popeljati v serie A.

Zgodovinskega dosežka so se razveselili že tri kroge pred koncem drugoligaškega tekmovanja. Sinoči so Kalabrijci v 39. prvenstvenem krogu gostovali v Modeni in iztržili točko. Bilo je 1:1.

Ker v serie A neposredno napredujeta prvouvrščeni ekipi serie B, je že zdaj jasno, da bo ena izmed njiju Crotone, ker ima na prvem mestu nedosegljivih 13 točk prednosti pred tretjim Trapanijem.


Crotone je mesto na jugu Italije, ki šteje slabih 70 tisoč prebivalcev, njegov nogometni klub pa je bil ustanovljen leta 1910. Naslednjo sezono se bo tako prvič boril za prvenstvene točke v italijanskem elitnem tekmovanju.

Sinočnje gostovanje v Modeni je seveda v mestu povzročilo pravo evforijo, dvoboj pa si je bilo mogoče ogledati na velikem ekranu, ki so ga postavili sredi glavnega mestnega trga. Seveda se je tam zbralo ogromno ljudi, ki so uspeh svojih ljubljencev slavili še dolgo v noč.

Največ možnosti, da se Crotoneju pridruži pri napredovanju v serie A, ima Cagliari, katerega član je tudi 21-letni slovenski branilec in novopečeni reprezentant Luka Krajnc. Cagliari bo popoldne gostil Livorno. Za zagotovitev prvoligaške vozovnice bo moral doseči boljši rezultat od najbližjega zasledovalca Trapanija, ki trenutno za Sardinci zaostaja osem točk.

Članki iz rubrike