Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2017,
15.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

Natisni članek

Andraž Šporar Basel

Nedelja, 25. 6. 2017, 15.03

6 let, 6 mesecev

Andraž Šporar se seli v Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03
Andraž Šporar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vse kaže, da je prestop slovenskega nogometaša Andraža Šporarja iz Basla v nemškega drugoligaša Arminio Bielefeld tik pred realizacijo. Uradno naj bi bil potrjen že v ponedeljek.

O tem, da bo Basel, s katerim ima pogodbo do leta 2020, slovenskega napadalca posodil in nanj vsaj v naslednji sezoni ne bo računal, smo že pisali. V zadnjih dneh so na dan prišle informacije, da je blizu prestopa v Nemčijo, zdaj je več ali manj jasno, da bo tja tudi odšel.

Andraž Šporar je že na poti v Bielefeld, s katerim naj bi že v ponedeljek, potem ko bo prestal zdravniške teste, podpisal pogodbo in postal član kluba, ki se je v prejšnji sezoni komaj rešil pred izpadom iz druge nemške lige. Zasedel je 15. mesto in le za točko ušel mestu, ki je vodilo v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Želel si ga je Luksemburžan, ki ga pozna iz Švice

V Bielefeldu naj bi si ga zelo želel trener Jeff Saibene. Luksemburžan, ki je pred časom vodil številne klube v prvi švicarski ligi.

23-letni Šporar, za katerega je Basel januarja 2016 Olimpiji odštel rekordne tri milijone evrov, je že na poti v Nemčijo in bo v ponedeljek verjetno že prvič treniral z novimi soigralci.

Basel zapušča po zgolj enem golu v letu in pol. | Foto: FC Basel Basel zapušča po zgolj enem golu v letu in pol. Foto: FC Basel

V letu in pol je zabil le en gol

Pri Baslu, pri katerem pravijo, da ga še niso odpisali, je v letu in pol v 26 nastopih zabil le en gol in prispeval pet podaj. Z njim je osvojil dva naslova švicarskega prvaka in igral tudi v ligi prvakov. V najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu je zbral štiri nastope in 93 minut igre. Odkar je prišel v Švico, je imel kar nekaj težav s poškodbami.

17 sezon med elito, nazadnje pred skoraj desetimi leti

Arminia Bielefeld, ki tekme igra na štadionu SchücoArena za več kot 26 tisoč gledalcev, je v prvi nemški ligi v več kot stoletni zgodovini kluba (ustanovljena je bila leta 1905) odigrala 17 sezon. Nazadnje je bila članica elitne nemške nogometne lige v sezoni 2008/09.

Ne spreglejte